Εργασία

29/05/2013 - 06:41

Πενταπλάσια η προσφορά για 10.000 θέσεις κατάρτισης στον Τουρισμό

Π

ενταπλάσιες οι αιτήσεις για μια θέση εργαζόμενου-καταρτιζόμενου στον τουριστικό τομέα με το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους του Τουριστικού Τομέα Ηλικίας έως 29 Ετών», για το οποίο τόσο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, όσο και η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη υπερθεμάτιζαν πως αποτελεί δείγμα για τις προσπάθειές τους να πατάξουν την ανεργία των νέων με χρήματα από το ΕΣΠΑ.
Χθες 28/05/2013, λοιπόν, μέχρι τις 2μμ, που έκλεισε η διαδικτυακή πύλη www.sete-voucher.gr, στην οποία υπέβαλαν αιτήσεις 52.500 νέοι άνεργοι, ενώ ζητούνταν 10.000, οι οποίοι θα καταρτιστούν για 80 ώρες από επιμόρφωση, που θα αναλάβουν τα ΚΕΚ και θα απασχοληθούν για 500 ώρες σε τουριστικές επιχειρήσεις όλου του φάσματος έναντι 4,1 ή 4,6 ευρώ την ώρα. Να σημειωθεί ότι όλο το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι καταρτιζομένοι θα απασχολούνται χωρίς να λαμβάνουν συντάξιμα ένσημα και για την περίοδο των 580 ωρών θα διαγραφούν από τα μητρώα των ανέργων.
Η αμοιβή τους εξαρτάται από τα τυπικά προσόντα με προτεραιότητα τις σπουδές και την γνώση ξένων γλωσσών. Υπενθυμίζουμε ότι από τους 10000 νέους ανέργους, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι 8000 είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μόνο οι 2000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι τελευταίοι θα λαμβάνουν ωρομίσθιο 4,6 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης αφού μίλησε για "εντυπωσιακό ενδιαφέρον των νέων συμπολιτών μας να εισέλθουν στην αγορά εργασίας του τουρισμού", είπε ότι "ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει τη μάχη της κυβέρνησης συνεργασίας για την καταπολέμηση του προβλήματος της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών", προσθέτοντας πως "μέσω του προγράμματος θα ενισχύσουμε το ενδιαφέρον και τις δεξιότητες νέων έως 29 ετών για κατάρτιση και απασχόληση στον ελληνικό τουρισμό".
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κατά την παρουσίαση του προγράμματος είχε δηλώσει ως επιτακτική ανάγκη την έναρξη των προσλήψεων πριν τις αρχές Ιουλίου, που θα είναι μαζική η εισροή αλλοδαπών τουριστών.

 

πηγη: εφημερίδα ΑΥΓΗ
 

Μοιράσου το άρθρο!