Εργασία

17/05/2011 - 12:38

Τετάρτη 18/05/2011 απεργία εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, με απόφαση του συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

            Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

            Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2011 κατέθεσε δύο νέες τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που προβλέπουν:

  1. 1.                       Υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων… σε άλλους Ο.Τ.Α. ή υπηρεσίες του Δημοσίου.
  2. 2.                       Οι Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιούν και ιδιώτες στην καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων.
  3. 3.                       Ακόμα όπως είναι ήδη γνωστό αυξάνει τις ώρες εργασίας για όλο το προσωπικό από 37,5 ώρες σε 40 και των παιδικών σταθμών από 30 σε 40 ώρες, μετατρέποντας τους παιδικούς σταθμούς σε «πάρκινγκ» παιδιών

Η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 και η μαζική συμμετοχή μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς όσο η κυβέρνηση βλέπει να την παρακολουθούμε παθητικά και από την θέση του «καναπέ» τόσο πιο πολύ αποθρασύνεται.

Αυτή την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη ταξική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που πλέον θέτει καθημερινά σε αμφισβήτηση την ίδια μας την εργασιακή υπόσταση αλλά και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο με τη δυναμική, αγωνιστική και ενωτική παρέμβασή μας θα την ανατρέψουμε.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-18 ΜΑΪΟΥ 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ                                  

Μοιράσου το άρθρο!