Εργασία

05/03/2019 - 16:07

Υποχρεωτικά κέφια πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι στο My Market

M

α άνευ προηγουμένου ανακοίνωση φαίνεται να έκανε την εμφάνισή της σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «My Market» από την περιφερειακή διευθύντρια καταστήματος, η οποία παραπέμπει ξεκάθαρα σε εργασιακό μεσαίωνα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εργοδοσία με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν γιατί... μόνο και μόνο που έχουν δουλειά αυτό είναι αρκετό!

Όμως η ανακοίνωση της διεύθυνσης δεν μένει εκεί καθώς, συνεχίζει με έναν θρασύτατο τρόπο να απευθύνεται στους εργαζόμενους σαν να είναι ιδιοκτησία της αναφέροντας πως είναι... τυχεροί που πληρώνονται στην ώρα τους - ακόμα κι αν παίρνουν 300 ευρώ- και υπονοεί πως θα πρέπει να είναι ευγνώμονες για αυτό. Χαρακτηριστικά γράφει: «Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)».

Παράλληλα σημειώνει ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι οφείλουν να χαμογελούν, πως «οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο».

Την ίδια ώρα δεν διστάζει να απειλεί τους εργαζόμενους με έναν... «μυστικό επισκέπτη» ο οποίος αναμένεται να τους αξιολογήσει.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με την εταιρεία και συγκεκριμένα με τη Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του My Market Δήμητρα Δασκαλάκη, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός, το οποίο στη συνέχεια και καταδίκασε, κάνοντας λόγο για «ατυχές περιστατικό» και το απέδωσε ξεκάθαρα σε πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου, αφού όπως σημείωσε «τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία της εταιρείας».

 

Το σημείωμα αναφέρει:
«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

.....

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων»

 

 

Η επίσημη ανακοίνωση των My Market

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα - και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος - ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό»

Μοιράσου το άρθρο!