Εργασία

27/08/2013 - 20:05

Υπουργική Απόφαση για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία  που έχει ως στόχο την στήριξη των ανέργων με προτεραιότητα τους ανέργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο, παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.  Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.  Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης. 
Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο κ.  Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοι­νοτικών Πόρων κ.  Άννα Δαλλαπόρτα,  η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη ο  γενικός γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ.Γιώργος Γιαννούσης καθώς και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
 
«Οι πάνω από 50.000 συμπολίτες μας θα απασχοληθούν σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, εργαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και θα είναι διάρκειας 5 μηνών» δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου.
 
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ.
Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων που θα προσλάβει ο Επιβλέπων Φορέας  στο πλαίσιο  του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη- εργαζόμενου). Συγκεκριμένα,  για κάθε ωφελούμενο που θα προσληφθεί από τον Επιβλέποντα Φορέα  για την υλοποίηση της πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» το μισθολογικό κόστος  αντιστοιχεί α) σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών και β) σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις. Επίσης επιλέξιμη δαπάνη ορίζεται το μη μισθολογικό κόστος που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μικτή ασφάλιση ΕΤΕΑ) και το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 258,00 € και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 225,00€.
Ο ΟΑΕΔ εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά δεν υποχρεούται να καταβάλλει οποιαδήποτε άλλη παροχή ή αμοιβή στα απασχολούμενα
 

Μοιράσου το άρθρο!