Lifestyle

08/05/2017 - 11:15

Βάλε ενυδατική κρέμα σα να είσαι pro! Plus: Τα λάθη που κάνεις με την ενυδάτωση

yle="text-align: justify;">Τι να πούμε για το πώς θα βάλεις την ενυδατική σου, είναι αυτονόητο, σωστά; Λάθος! Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τη βάζεις χωρίς να το πολυσκέφτεσαι, η αλήθεια όμως είναι πως οι περισσότερες δεν το κάνουμε σωστά με αποτέλεσμα πολλά ξεσπάσματα ακμής ή προβλήματα ξηροδερμίας που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Διάσημοι δερματολόγοι και αισθητικοί επισημαίνουν τα πέντε βασικά λάθη που κάνουμε όλες όταν βάζουμε ενυδατική και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

 
Λάθος 1: Χρησιμοποιείς πάρα πολύ προϊόν
Η μεγαλύτερη ένδειξη για το πότε χρησιμοποιείς πολύ προϊόν; Φραγμένοι πόροι. Σπυράκια. Το δέρμα σου δείχνει λιπαρό και το μακιγιάζ σου δεν μένει στη θέση του. «Εάν έχεις αυτά τα συμπτώματα, είναι καλή ιδέα να μειώσεις την ποσότητα που χρησιμοποιείς ή να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό προϊόν που θα ταιριάζει περισσότερο με τον τύπο της επιδερμίδας σου» λέει η ειδικός στην περιποίηση του προσώπου Cecilia Wong.
 
Λάθος 2: Δεν χρησιμοποιείς αρκετό προϊόν
Όταν δεν χρησιμοποιείς αρκετή ποσότητα ενυδατικής, δεν θα νιώθεις απλά ξηρό το δέρμα σου αλλά αυξάνεται η πιθανότητα να δημιουργηθούν πρόωρα ρυτίδες. Σύμφωνα με τη δερματολόγο δρ Whitney Bowe, MD, «όταν το φυσικό φράγμα του δέρματος δεν λειτουργεί σωστά, αυτό που συμβαίνει όταν έχεις ξηρή επιδερμίδα, στην πραγματικότητα υπάρχει μία χαμηλής έντασης χρόνια φλεγμονή». Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κολλαγόνου, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει την εμφάνιση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Θυμήσου να εφαρμόζεις την κρέμα σου με απαλό μασάζ στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.
 
Λάθος 3: Βάζεις κρέμα σε βρώμικο δέρμα
Με αυτό εννοούμε ότι δεν καθαρίζεις και δεν κάνεις τακτικά απολέπιση στο δέρμα σου, οπότε η ενυδατική δεν εισχωρεί όπως θα έπρεπε. Η ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας Renée Rouleau συμβουλεύει να κάνεις τακτικά απολέπιση, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. «Συνήθως, όταν το δέρμα είναι ξηρό τείνουμε να το φορτώνουμε με πιο βαριές κρέμες για να αντισταθμίσουμε την ξηρότητα. Ξηρό δέρμα όμως σημαίνει πως έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνειά του ξηρά κύτταρα δέματος. Και όσο κι αν προσπαθείς με πιο βαριές κρέμες να ενυδατώσεις τα ξηρά κύτταρα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε! Η μόνη λύση είναι να εντατικοποιήσεις την απολέπιση για να απομακρύνεις τα ξηρά/νεκρά κύτταρα και μετά να ενυδατώσεις τα νέα δερματικά κύτταρα, με αποτέλεσμα πιο ενυδατωμένο δέρμα».
 
Λάθος 4: Βάζεις πάρα πολλά προϊόντα
Στο θέμα αυτό υπάρχει διχογνωμία, καθώς υπάρχουν πολλοί ειδικοί που συστήνουν να περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα όσο το δυνατό περισσότερα προϊόντα μπορείς. Για να σταματήσεις όμως αυτή τη χρονοβόρα συνήθεια, υπάρχουν ορισμένοι σαφείς κανόνες. Ο δερματολόγος Fredric Brandt, MD, δίνει τρεις κανόνες: 1) Εξασφάλισε πως αφήνεις χρόνο ανάμεσα στην εφαρμογή των διαφορετικών προϊόντων (τουλάχιστον ένα λεπτό). 2) Βάζε το προϊόν ταμποναριστά χωρίς τρίψιμο και 3) Βάζε τελευταίο το προϊόν που περιέχει συστατικά όπως τάλκ, οξείδιο του σιδήρου, mica και fluorphlogopite.
 
Λάθος 5: Έχεις επιλέξει τη λάθος ενυδατική
Δεν είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική και ο βασικός λόγος είναι επειδή είναι συχνά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο τύπος της επιδερμίδας σου. Επισκέψου δερματολόγο ή αισθητικό για να σε βοηθήσει να καταλάβεις τον τύπο σου και να θυμάσαι πως ο τύπος της επιδερμίδας μπορεί να αλλάξει σε διάφορες φάσεις της ζωής σου.
 
 
 
πηγή: www.shape.gr

Μοιράσου το άρθρο!