Κοινωνία

07/02/2022 - 23:35

Κάηκαν ( μηχάνημα και Μηταράκης) στη Βάστρια ! ! !

Η πρώτη απάντηση των κατοίκων στη Λέσβο προς την Κυβέρνηση και στον Υπουργό Μετανάστευσης σχετικά με την εμμονή τους να φτιάξουν υπερδομή μεταναστών στη Λέσβο και να καταστρέψουν το δάσος.

Διαμαρτυρία κατά της δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής πραγματοποίησε σήμερα το εργατικό κέντρο Λέσβου πλαισιωμένο από σωματεία φορείς και αυτοδιοικητικές παρατάξεις  στην περιοχή Βάστρια που έχει σχεδιαστεί η κατασκευή της.

Εκατοντάδες πολίτες περπάτησαν χιλιόμετρα μέσα σε αγροτική περιοχή που δεν έχουν πρόσβαση αυτοκίνητα,  για να φτάσουν στο σημείο που έχουν οδηγηθεί τα μηχανήματα της εταιρείας η οποία  έχει αναλάβει την κατασκευής  της νέας  δομής

Ωστόσο ακραια στοιχεία που εισχώρησαν στους συγκεντρωμένους,  άρχισαν να πετούν πέτρες στα σκαπτικά οχήματα ενώ στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά .

Μετά από αυτό οι διοργανωτές της κινητοποίησης αποχώρησαν από το σημείο τονίζοντας ότι ο δικός τους σκοπός δεν ήταν να προκληθούν επεισόδια και ένταση αλλά να δηλωθεί η αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

 

ertnews.gr 

 

---

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

       Χαιρετίζουμε την μαζική κινητοποίηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του  Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου , και αγκαλιάστηκε από μαζικούς φορείς του νησιού, για να μη φτιαχτεί η νέα υπερδομή – φυλακή στη Βάστρια. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, από την πόλη και τα χωριά, όσους σήμερα αψήφησαν το κρύο και τη βροχή για να διαδηλώσουν ξανά, με βάση την ετυμηγορία της πλειοψηφίας του λεσβιακού λαού: ‘’Ούτε κλειστά ούτε ανοικτά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά’’. 

        Η επικίνδυνη εμμονή της κυβέρνησης, να υλοποιήσει την επιλογή της ΕΕ για μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών, με την οποία συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ,  πήρε άλλη μία απάντηση από τους συγκεντρωμένους που απαίτησαν να μην ξεκινήσουν οι εργασίες, να μη γίνει κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αποδεικνύεται ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δε γίνεται, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον ξεσηκωμό του Φλεβάρη του 2020.   Και αυτός ο αγώνας δε σταματά όσο παραμένει η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, όσο παραμένουν ενεργές οι απαράδεκτες αποφάσεις – συνθήκες της ΕΕ για το προσφυγικό, όσο παραμένουν οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν την προσφυγιά, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

      Αποδεικνύεται ότι  ο λαός  αποφασισμένος, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, όταν παλεύει για τις ανάγκες του με μαζικούς όρους, με σταθερότητα, με διάρκεια, στοχεύοντας τους πραγματικούς ενόχους. Η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, εν μέσω ακρίβειας και πανδημίας, να γίνει δύναμη αγώνα για να διεκδικηθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας του λαού του νησιού.

 

--- 

αρχική ανάρτηση :

 

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

 

Η βροχή, το κρύο και ο δυνατός αέρας δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση, που είχαν καλέσει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σωματεία και φορείς, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε για τη νέα φυλακή προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να εγκαταστήσουν στο νησί μας.

Στο ραντεβού που δόθηκε στη «Βάστρια» ήταν όλοι συνεπείς.

Από πλατεία Σαπφούς ξεκίνησαν, επιβιβαζόμενοι σε πούλμαν, και αφού έγινε ένας μικρός χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιάννη Ζαφείριου.

Κομβόι αυτοκινήτων ξεκίνησε από Μανταμάδο, από Καλλονή και από Πηγή για να φτάσουν όλοι στην ώρα τους στο ίδιο ραντεβού.

 Με ένα και μοναδικό σύνθημα «ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά. Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Κώστα Ρήγα και τη βουλευτή Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και η Εριφύλλη Χιωτέλη της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη»  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς και Σταύρος Βαξεβάνης. 

Ηδη, από τις 3 το μεσημέρι έχουν φτάσει στην Βάστρια οι πρώτοι αγωνιστές από τον Μανταμάδο ενώ στις 3 και 30 έφτασε το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου που δεν μπόρεσε να σταματήσει κανένα μπλόκο της αστυνομίας.

Μοιράσου το άρθρο!