Κοινωνία

19/09/2020 - 20:48

Μέσα στο νέο καμπ του Καρά Τεπέ - Φωτογραφίες

ΔΕΗ

Ο Ηλίας Μάρκου για λογαριασμό του φωτογραφικού πρακτορείου SOOC βρέθηκε σήμερα στο νέο κάμπ του Καρά Τεπέ και κατέγραψε τις πρώτες φωτογραφίες.

Περισσότεροι από 9000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη νέα δομή του Καρά Τεπέ (213 έχουν βρεθεί θετικοί στο Covid-19 και είναι σε ειδικό χώρο). Μια δομή μεγαλύτερη και από την πρώην επίσημη δομή του ΚΥΤ Μόριας.

Την δομή θα επανδρώσουν σταδιακά 350 αστυνομικοί που θα φθάσουν τμηματικά στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα τη φύλαξη της δομής, ανεξάρτητα από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Η αυτόνομη αστυνομική υπηρεσία θα έχει και τμήμα Ασφαλείας με 30 αστυνομικούς.Η δημιουργία της συγκεκριμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης φαίνεται να ζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που βρίσκεται στο νησί, και θα έχει μάλιστα θα έχει δικό της διοικητή, αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος θα αποσπαστεί από την Αττική. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η εξασφάλιση της νέας δομής φιλοξενίας, η άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε περίπτωση συμπλοκών ή εξεγέρσεων και καταστροφικών φαινομένων τύπου Μόριας. Δημιουργούνται διπλοί περιμετρικοί φράχτες με παράλληλες περιπολίες αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την περίμετρο της δομής. 

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζει του Υπουργείο Μετανάστευσης  η δομή  θα λειτουργήσει με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο και συγκεκριμένο ωράριο εξόδου για τους αιτούντες άσυλο. Αυστηροί θα είναι οι κανόνες εισόδου και για όσους εργάζονται στον Καρά Τεπέ.

 

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην γκαλερί που ακολουθεί

(περιμένετε λίγο να φορτώσουν οι φωτογραφίες αν έχετε χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης)

 

Phrto Credit: Elias Marcou / SOOC

Date: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μοιράσου το άρθρο!

ΤΕΒΑ