Κοινωνία

12/06/2020 - 16:44

Πήγε στο κτήμα της στη Μόρια και.... αντίκρισε τζαμί!

"Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κτήμα μου (συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας). Η πρόσβαση στο χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά.

Φτάνοντας στο πρώην ελαιόκτημα και νυν οικόπεδο αντίκρισα έκπληκτη ότι το αυθαίρετο που έφτιαχναν πριν τρεις μήνες και για το οποίο απευθύνθηκα στην Πολεοδομια, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα και στο Δήμο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τι έγινε; Τζαμί !!!

Οι έχοντες σχέση με την περιοχη δεν γνώριζαν; Δεν άκουσαν ποτέ τον ιμάμη να ψέλνει; Δεν είδαν ποτέ το κτίσμα; Δεν τους μίλησε ποτέ κανείς για όλα αυτά; Πόσο εύκολο για κάποιους να κάνουν οικήματα και πόσο δύσκολο για κάποιους άλλους να βρουν το δίκιο τους.

Θέλω όμως για να είμαι δίκαιη να επισημάνω το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας."

Μαρία Κομνηνάκη

Ο συνήγορος της Παναγιώτης Κουφέλος σε δηλώσεις του στο protothema.gr υπογράμμισε τα εξής: «Όταν πήγαμε να δούμε το κτήμα μαζί με τις Αρχές παρατηρήσαμε ότι υπήρχε μια ξύλινη κατασκευή. Στην μηνυτήρια αναφορά που έχουν κάνει όλοι οι κάτοικοι της Μόριας και έχει κοινοποιηθεί σχεδόν σε όλους τους φορείς από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι και τον υπουργό Δημοσιάς Τάξεως αναφέραμε ότι εκεί προσπαθούσαν να χτίσουν μια ξυλινη κατασκευή μεγάλων διαστάσεων γιατί όπως είχαν πει, μια ΜΚΟ ήθελε να κάνει σχολείο. Προφανώς και βοηθήθηκαν αφού οι άνθρωποι μόνοι τους αυτήν την ξυλεία δεν μπορούν αν την βρουν ούτε να την αγοράσουν. Αναφερθήκαμε στον δήμαρχο, στον εισαγγελέα και στο τμήμα πολεοδομίας και όταν πήγαμε για να κάνουμε την αυτοψία μαζί με την προϊσταμένη εκείνη την στιγμή τέλειωνε ο ιερέας τους, ιμάμης ή χότζας, δεν ξέρω ακριβώς, και είδαμε μετά από λίγο να βγαίνουν απο μέσα να φορούν τα παπούτσια τους και να αποχωρούν από την λειτουργία τους. Σε ερώτηση μας μας είπαν ότι είναι τζαμί. Πραγματικά μείναμε έκπληκτοι αυτό που δημιουργεί απορία είναι πως είναι δυνατόν στα 150 μέτρα από το περιφραγμένο και φρουρούμενο ΚΥΤ της Μόριας όπου υπάρχει Αστυνομία μέσα, υπάρχουν οι Αρχές όπως η Ύπατη Αρμοστία δεν ακούγανε ότι λειτουργεί τζαμί δεν έβλεπαν την ξύλινη κατασκευή δεν έβλεπαν ότι έριξαν στοέδαφος ακόμα και τσιμέντο για να κατασκευαστεί αυτό το πράγμα. Πως οι άνθρωποι αυτοί λειτούργησαν χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος όλης αυτής της δραστηριότητας. και για αυτό το λόγο θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά σε όσους συμμετείχαν ή ενήργησε σε αυτην την κατασκευή» είπε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το άρθρο!