Κοινωνία

03/02/2020 - 16:29

Σφαγμένα ζώα στη Μόρια - Οι ευθύνες των πολιτών

Οι ευθύνες των πολιτών

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αναρτήσεις φωτογραφιών στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook όπου εμφανίζονται σφαγμένα και κατακρεουργημένα ζώα (αιγοπρόβατα). Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, το εν λόγω περιστατικό φέρεται να συνέβη την 1η Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή της Μόριας Λέσβου, και να διαπιστώθηκε μάλιστα από αστυνομικούς κατά «την διάρκεια της υπηρεσίας τους» (!!!).

Τόσο οι αρχικές αναρτήσεις όσο και τα σχόλια που τις συνοδεύουν, αναρωτιούνται «που είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις;».

Όσον αφορά την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης, τους απαντάμε: είμαστε εδώ, και γι’ αυτή και ΓΙΑ ΚΑΘΕ κακοποίηση ζώων στη Λέσβο- αρκεί να ενημερωνόμαστε.

Γι αυτό σήμερα προωθήσαμε όλο το σχετικό υλικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ώστε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες αυτής της εγκληματικής πράξης.
Κάναμε δηλαδή αυτό που όφειλαν να κάνουν εδώ και ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ οι αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος και οι διάφοροι σχολιαστές τους: να απευθυνθούν στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές αντί να «θλίβονται», να «οργίζονται», και να απεραντολογούν στο Facebook, στα καφενεία και στις γειτονιές του νησιού μας.

Όσοι, μπροστά στην κακοποίηση των ζώων, αναρωτιούνται «τι κάνουν οι φιλοζωικές;», ας αναρωτηθούν πρώτα από όλα τι (θα έπρεπε να) κάνουν οι ίδιοι!

Μοιράσου το άρθρο!