Κοινωνία

25/02/2016 - 23:02

Σχεδιασμός «στο γόνατο» - Σχέδιο να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη Λέσβο και στα νησιά

trong>Παραδέχονται την αποτυχία των σχεδίων τους - Για να σταματήσουν τις δραματικές εικόνες με το «κυνηγητό» με τους πρόσφυγες στις εθνικές οδούς, μεταθέτουν την ευθύνη στις ναυτιλιακές, καλώντας τες να μεταφέρουν μόλις τους μισούς μετανάστες, από εκείνους που όντως μπορούν.

 
Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα μας, με τις εικόνες από τους μετανάστες που κατά χιλιάδες φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά και εν συνεχεία προωθούνται στην ενδοχώρα, δίχως να υπάρχει σχεδιασμός για την εγκατάστασή τους,
 
Με δεδομένο ότι οι προσφυγικές ροές από την Ειδομένη συνεχίζονται με ρυθμούς... χελώνας, οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν από τα νησιά στην Αθήνα και εν συνεχεία στην επαρχία, ελάχιστη τύχη έχουν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση έδωσε απευθείας εντολή στις ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να περιορίσουν κατά το ήμισυ τη χωρητικότητα των πλοίων που κάνουν τα δρομολόγια από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά.
 
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα πλοία από τα Δωδεκάνησα, που κάνουν τακτικά δρομολόγια προς το λιμάνι του Πειραιά, δύο φορές την εβδομάδα, μεταφέροντας έκαστο (π.χ. το Blue Star) 1.900 επιβάτες, υποχρεούνται να αλλάξουν το πρωτόκολλό τους και να μεταφέρουν μόλις 950.
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα πλοία που χρησιμοποιούνται για την μετακίνηση προσφύγων θα είναι πλέον  καταλύματα για τους πρόσφυγες.
 
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Μυτιλήνη,  το Terra Jet στη Χίο και το Blue Star στην Σάμο. 
 
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει ένταση σε πολλά νησιά -κυρίως σε όσα έχουν hotspots-, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα λιμάνια, αδυνατώντας να κατανοήσουν για ποιο λόγο τα πλοία δεν «φορτώνουν» ακόμα περισσότερους εξ αυτών, και γεμίζουν μόνο κατά το ήμισυ.
 
Έτσι, το πρόβλημα μεταφέρεται και πάλι στα νησιά, όπως π.χ. η Κως και η Λέσβος, που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες, μολονότι οι ίδιοι οι αλλοδαποί είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παραμένουν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης για περισσότερες από 48 ώρες.
 
Με δεδομένο ότι, για παράδειγμα, από τα Δωδεκάνησα τα τακτικά δρομολόγια είναι δύο φορές την εβδομάδα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κίνδυνος είναι να προκληθεί ένα χάος άνευ προηγουμένου.
 
 
------------
 
up date
Προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ναυτιλίας από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Θ. Δρίτσας.
 
Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο Mega και στον ΣΚΑΪ, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.
 
Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο άξονες, σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα. Η μία είναι, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες να μην εξαντλούν τη μεταφορικής τους δυναμικότητα και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα ναυλωμένα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν για μία ή δύο μέρες ως ξενοδοχειακοί χώροι για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.
 
Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους. «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνουμε τα νησιά», υπογράμμισε για να προσθέσει πως «πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο».
 
up date   2
H ανακοίνωση του Υπουργείου: 
Σε Σύσκεψη που συγκάλεσε χθες (25/02) το απόγευμα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, τον Αρχηγό και τα επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εξετάστηκαν οι τρόποι για την καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και στο λιμάνι του Πειραιά, για τις επόμενες ημέρες και έγινε προγραμματισμός άμεσων σχετικών ενεργειών.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παραμονή -εφόσον χρειαστεί- των τριών ναυλωμένων πλοίων στα λιμάνια της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου αντίστοιχα, προκειμένου να λειτουργήσουν ως συμπληρωματικοί χώροι προσωρινής διαμονής για τις επόμενες δύο ημέρες και ο έλεγχος του ρυθμού μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών με δρομολογημένα πλοία. Στο πλαίσιο των παραπάνω ενεργειών, η παρακολούθηση των ροών θα είναι συνεχής και θα λαμβάνονται όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, για την πρόληψη και αποτροπή δημιουργίας δύσκολα διαχειρίσιμων καταστάσεων, τόσο στα νησιά, όσο και στο λιμάνι του Πειραιά. Για τον προγραμματισμό αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί από χθες, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των τριών νησιών.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι αυτό το σχέδιο είναι έκτακτο, ολιγοήμερης διάρκειας και η εφαρμογή του, δε θα οδηγήσει σε πρόσθετη επιβάρυνση των νησιών.
 

 

Μοιράσου το άρθρο!