Κοινωνία

22/10/2019 - 16:52

Συγκλονίζει η επιστολή του 16χρονου Ali Jaafari από το κολαστήριο της Μόριας

Ο Ali Jaafari είναι μόλις 16 ετών. Ασυνόδευτος ανήλικος, ξεκίνησε από το μακρινό Αφγανιστάν και μέσω του δικτύου των λαθροδιακινητών ταξίδεψε για να φτάσει σε συγγενικά του πρόσωπα στην Γερμανία. Εδώ και 3 μήνες έχει εγκλωβιστεί όπως λέει στο κέντρο υποδοχής στην Μόρια.


Η επιστολή απόγνωσης που στέλνει στο iefimerida.gr συγκλονίζει καθώς περιγράφει την κατάσταση που βιώνουν οι 14 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο νησί. «Κοιμάμαι στο έδαφος. δίπλα στα σκουπίδια», αναφέρει μεταξύ άλλων στο γράμμα του ο 16χρονος Ali Jaafari από το Αφγανιστάν.

 

Η επιστολή απόγνωσης του 16χρονου στο iefimerida.gr


«Είμαι ο Ali Jaafari. Είμαι 16 ετών. Θέλω να ακούσετε τη φωνή μου από εδώ από την Μόρια. Είναι ένα κολαστήριο. Η κατάσταση είναι άθλια. Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Είμαστε διαρκώς σε κίνδυνο από ομάδες κακοποιών. Ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Είμαι άρρωστος εδώ και 20 ημέρες. Υποφέρω από δισκοπάθεια. Κοιμάμαι στο έδαφος. δίπλα στα σκουπίδια. Μολύνθηκαν τα αυτιά μου και το στομάχι μου πονάει από το φαγητό που είναι κάκιστης ποιότητας. Προέρχομαι από μια μεσοαστική οικογένεια και υποφέρω. Πήγα στους γιατρούς μου συνέστησαν υπομονή και μου είπαν ότι δεν έχω κάτι σοβαρό. Περίμενα με τις ώρες να με εξετάσουν. Δεν υπάρχει όμως πραγματική μέριμνα για έναν 16χρονο εδώ στη Μόρια. Υποφέρω κάθε μέρα από φριχτούς πόνους.


Οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας

Σας στέλνω φωτογραφίες. Οι κάδοι είναι γεμάτοι σκουπίδια. Όταν μας φέρνουν σακούλες τα μαζεύουμε μόνοι μας. Ζούμε σαν ζώα. Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι εμείς δεν ξεκινήσαμε από το Αφγανιστάν για να δημιουργήσουμε αυτή την κατάσταση. Τις οικογένειες μας θέλουμε να βρούμε. Συγγενείς σε Ευρωπαϊκές χώρες. Αντ΄αυτού ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες και είμαστε σε διαρκή κίνδυνο. Ζητώ βοήθεια. Βρώμικοι άνθρωποι πλένονται σε βρώμικα μέρη. Δείτε στις φωτογραφίες που σας στέλνω το μέρος που πλενόμαστε.


Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μπάνια στο ΚΥΤ της Μόριας.
Θέλουμε από την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Εθνη να μας βοηθήσουν όχι να μας σκοτώσουν. Ζητάμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη. Είμαστε πρόσφυγες. Εχουμε το δικαίωμα. Οχι να πεθάνουμε αβοήθητοι στη Λέσβο. Σας ευχαριστώ που με καταλαβαίνετε φίλοι μου. Το μόνο που ζητάμε είναι κατανόηση από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σε αυτόν τον πλανήτη είμαστε όλοι αδέλφια.

Ali Jaafari.
 

Μοιράσου το άρθρο!