Βιβλίο

14/12/2018 - 07:07

«Το Πριγκιπότο» της Πηνελόπης Κουρτζή - Παρουσίαση βιβλίου

Η

αγαπημένη μας Πηνελόπη Κουρτζή, μετά το " Κουμ Κουάτ" και τα " Δεκατρία μπαλώματα" ξανά μαζί μας, με το νέο κορυφαίο, πλέον διεισδυτικό και "καταιγιστικό" βιβλίο της, ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΤΟ. Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ, στο ΜΑRUSH της προκυμαίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας.

 

 

Λιγα λόγια το για βιβλίο

Στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο κοπέλες, αδελφικές φίλες που περνούν τα καλοκαίρια τους στην Κέρκυρα, η Κατρίνα και η Κλημεντίνη. Μεγαλωμένες μαζί, οι δρόμοι τους χωρίζουν αφού πρώτα ενωθούν με μυστικά εφηβικά στο όμορφο νησί. Η μία θυμωμένη από τον έρωτα προσπαθεί να επιβιώσει και να ξεχάσει. Η άλλη, θυμωμένη από τον έρωτα, μετατρέπει τον θυμό της σε δημιουργικότητα για να πετύχει το όνειρο της ζωής της, που είναι να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο στην Κηφισιά.

Χρόνια μετά και αφού η Κλημεντίνη τα καταφέρνει, οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν για να ζήσουν πάλι μία κοινή ζωή γεμάτη από τα μυστικά του παρελθόντος αλλά και αυτά που έρχονται να τις ενώσουν ξανά. Μα όταν ο θυμός του έρωτα ζωντανέψει εκ νέου, τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και για τις δύο. Γιατί αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι το τέλος είναι ποιά από τις δύο έχει στοχεύσει αυτή τη φορά ο θυμός για να ξεσπάσει…

Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το 1879 μέχρι το 1897 στην Κέρκυρα και κατόπιν στην Κηφισιά της belle époque. Με μία γυναίκα που προσπαθεί να επιχειρήσει σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία και να φέρει τη γυναικεία ματιά και φαντασία στην βαθιά εγκατεστημένη συντηρητική νοοτροπία των αντρών επιχειρηματιών. Και ο έρωτας. Ο παράνομος, που δεν έχει λόγο άνθησης, αλλά έχει λόγο ύπαρξης, γιατί τα συναισθήματα των γυναικών εκείνης της εποχής ήταν αυθεντικά και επαναστατικά.

 

Μοιράσου το άρθρο!