Lifestyle

21/05/2019 - 18:15

Η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones μάζεψε 11 χιλιάδες λίρες για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Μπορεί στο Game of Thrones η Σέρσεϊ Λάνιστερ να ήταν αδίστακτη, όμως στην πραγματικότητα η Λένα Χίντι είναι μια τρομερή ακτιβίστρια.

Η Λένα Χίντι, η διάσημη «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones επισκέφθηκε την Μόρια της Λέσβου πριν από περίπου 3 μήνες και διαπίστωσε τις δύσκολες συνθήκες για τους πρόσφυγες. 

Η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια της οργάνωσης IRC (Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης) δημοσίευσε  τότε ένα βίντεο στο Instagram, όπου έκανε αναφορά σε «αδιανόητα απάνθρωπες» συνθήκες και τους κατά πολύ υπεράριθμους πρόσφυγες, ζητώντας στους θαυμαστές της να ενισχύσουν την οργάνωση. 

Συγκεκριμένο στο βίντεο της η Χίντι είχε πει :

«Είμαι εδώ στο νησί της Λέσβου με το IRC. Είναι το δέυτερο ταξίδι μου εδώ, και μόλις βγήκα από το κέντρο υποδοχής της Μόριας, φιλοξενεί πολύ περισσότερους πρόσφυγες από όσους πραγματικά χωράει και δεν έχει επαρκείς υποδομές για να φροντίσει με ανθρώπινο τρόπο και ασφάλεια όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Υπάρχει πάρα πολύ βία απέναντι σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πολλή σεξουαλική βία σε βάρος ανδρών, γυναικών και παιδιών. Υπάρχει μία τεράστια κρίση στην ψυχική υγεία και είναι προφανές το γιατί, αν δει κανείς τις συνθήκες διαβίωσης.

Συνάντησα κάποιους εξαιρετικούς ανθρώπους που αποτελούν μεγάλη έμπνευση και χρειάζονται βοήθεια».

 

Τρεις μήνες μετά η Λένα Χίντι αποδεικνύει ότι δεν ήρθε για "τουρισμό" στη Μόρια. 

Με ένα ένα βίντεο ανακοινώνει τα καλά νέα...

 Σήμερα ανακοίνωσε στο instagram ότι το ποσό που συγκέντρωσε πλησιάζει τις 11 χιλιάδες λίρες .

Το συγκεκριμένο ποσό η Λένα Χίντι το προορίζει για τον οργανισμό Team Humanity και τον Σαλάμ Αλντίν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που με την ομάδα του βοηθάνε από την πρώτη στιγμή τους πρόσφυγες στη Λέσβο. Στόχος είναι να χτιστεί ένα Κέντρο Ελπίδας και Ειρήνης που θα φιλοξενήσει μητέρες και παιδιά από τον καταυλισμό της Μόρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THANKYOU BRILLIANT WONDERS ??????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις

Μοιράσου το άρθρο!