Lifestyle

01/02/2021 - 14:40

«Κι όμως, όλοι και όλες έκαναν κρα να συνεργαστούν με όλους αυτούς. Τους τάχα βασανιστές τους»

Πολύ διαφορετική στάση από αυτή την υπόλοιπων συναδέλφων της κράτησε η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα σχετικά με τις αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο.

Μιλώντας για τις πρόσφατες καταγγελίες που έχουν συγκλονίσει το κοινό η Βάνα Μπάρμπα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η ίδια αμφισβητεί με τον δικό της τρόπο πολλές από τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά στο χώρο του θεάτρου, διαχωρίζοντας τε σαφώς από τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Κι όμως, όλοι και όλες έκαναν κρα να συνεργαστούν με όλους αυτούς. Τους τάχα βασανιστές τους» δηλώνει η Βάνα Μπάρμπα στην συνέντευξη που έδωσε στον Δημήτρη Δανίκα, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει: «Τι έχει γίνει τώρα ξαφνικά! Τι Me too, τι μι σου… Γιατί βγαίνουν όλα τώρα. Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση. Καλά, τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός;».

Διευκρινίζοντας η ηθοποιός ανέφερε ότι όλοι στο χώρο γνώριζαν για την συμπεριφορά του Κιμούλη, αλλά ήθελαν παράλληλα να παίζουν μαζί του, χαρακτηρίζει μάλιστα το τσουνάμι αποκαλύψεων «προπαγανδιστικό και βολικό».

 

 

«Εννοώ τόσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. Ολοι και όλες. Προφανώς, ήταν δύσκολος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε “καλός άνθρωπος”. Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Θα έλεγα πως μοιάζει να είναι κάπως προπαγανδιστικό και βολικό».

Ερωτώμενη για προσωπική της εμπειρία η ίδια ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν της έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης αλλά και ότι δεν γνώριζε για άλλες συναδέλφους της.

«Προσωπικά δεν μου είχε συμβεί να πέσω πάνω σε μια τέτοια συμπεριφορά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όταν πήγαινες να συναντήσεις κάποιον παραγωγό εκείνος με το βλέμμα του σε αντιμετώπιζε με σεξουαλικά υπονοούμενα. Μέχρι εκεί. Αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για το πονηρό βλέμμα του. Στο κάτω-κάτω, είναι και απόδειξη γοητείας. Αυτό δεν είναι παρενόχληση. Παρενόχληση είναι ότι ενοχλώ κάποιον παρά τη θέλησή του».

Σχετικά με το κίνημα metoo αλλά και τις αποκαλύψεις στον χώρο του αθλητισμού η Βάνα Μπάρμπα ανέφερε:«Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ. Γιατί, κυρά μου, δεν το αποκάλυψες τότε; Γιατί δεν του έδωσες ένα χαστούκι; Εντάξει στον αθλητισμό. Εκεί το πιστεύω. Εκεί αφορά περιπτώσεις ανήλικων και ευάλωτων, νέων αθλητριών. Αλλά όχι και στο Χόλιγουντ. Ολες αυτές είναι μεγάλες σταρ, τα λαμπερά ονόματα είναι γυναίκες της εξουσίας και του άφθονου χρήματος. Μετά από 20 χρόνια; Οχι, δεν τις πιστεύω. Κυρία μου, λαμβάνεις τόσα εκατομμύρια. Μα, τι μας λες τώρα… Και πρόσεξε, δεν μιλάμε για σταρλετίτσες της πεντάρας. Εδώ μιλάμε για γυναίκες με τεράστιους λογαριασμούς, οι οποίες αποσιωπούσαν τα πάντα. Εντάξει, δεν το χωνεύω. Είναι λίγο ύποπτο».

 

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!