Lifestyle

10/06/2019 - 12:00

Ο Ζαχίρ από το Master Chef κοντά στους ανήλικους πρόσφυγες της Λέσβου

Ο Ζαχίρ Γιαβαρί κέρδισε τη συμπάθεια του ελληνικού κοινού συμμετέχοντας στο ελληνικό Master Chef. Ο Ζαχίρ βρέθηκε στη Λέσβο για να μαγειρέψει εθελοντικά σε πρόσφυγες και μετανάστες στην κοινωνική κουζίνα «Home for All», ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα μαγειρικής.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες που ζουν σε ξενώνα που διαχειρίζεται η Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ, συνοδευόμενοι από το επιστημονικό προσωπικό του ξενώνα αλλά και την Πρόεδρο του Οργανισμού, συνάντησαν τον Ζαχίρ και συζήτησαν μαζί του.

Τα βιώματα και οι δύσκολες εμπειρίες των νέων παιδιών, που έφθασαν στην Ελλάδα ψάχνοντας μία καλύτερη ζωή, θύμισαν στον Ζαχίρ το παρελθόν του και ό,τι αυτός χρειάστηκε να ξεπεράσει, μέχρι να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Ο Ζαχίρ, έκατσε δίπλα στα νέα παιδιά και τους μίλησε, τους συμβούλεψε και τους προέτρεψε να προσπαθήσουν και αυτοί με επιμονή και υπομονή και να μην σταματήσουν να αγωνίζονται για το αυτονόητο, ένα ανθρώπινο μέλλον. Δεν παρέλειψε βέβαια να τονίσει την σημασία της εκπαίδευσης, την σπουδαιότητα της μόρφωσης, αφού μόνο έτσι θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν πραγματικά στη ζωή τους. Όταν έφθασε η ώρα του αποχαιρετισμού, ο Ζαχίρ  υποσχέθηκε στα παιδιά ότι θα τους  επισκεφθεί ξανά.

Μοιράσου το άρθρο!