Lifestyle

19/03/2021 - 07:35

Τα τσόκαρα επιστρέφουν στη μόδα και μαλιστα με έμπνευση από το 1821

Η Zeus + Dione και η Ancient Greek Sandals υμνούν το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης μέσω μιας ξεχωριστής συλλογής.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων απο την Ελληνική Επανάσταση η Ancient Greek Sandals συνεργάστηκε με τον Marios Schwab, διευθυντή σχεδιασμού στην Zeus + Dione, για να δημιουργήσει μια συλλογή εννέα τεμαχίων με πυρήνα την ελληνική χειροτεχνία.

Σε συνεργασία με τον Schwab, η Χριστίνα Μαρτίνη, δημιουργός της Ancient Greek Sandals, ανέπτυξε την πιο ξεχωριστή σειρά δερμάτινων σανδαλιών του brand μέχρι στιγμής, βασισμένη στον μοντέρνο σχεδιασμό και την αρχαία ελληνική τέχνη.

1

Εμπνευσμένα από τα τσαρούχια, καθώς και την ελληνική μυθολογία, τα κεραμικά, τα κοσμήματα και τα γλυπτά, τα χειροποίητα σχέδια της συλλογής κατασκευάστηκαν με παραδοσιακές τεχνικές και από έμπειρους τεχνίτες για ένα αποτέλεσμα μοναδικής αισθητικής

«Δημιουργήσαμε γεωμετρικά σχέδια από κορδόνια σε ζωντανές αποχρώσεις όπως σμαραγδένια πράσινα, berry και βαθιά μπλε, καθώς και μια κομψή μονόχρωμη επιλογή», ​​λέει η Μαρτίνη για τα δερμάτινα υποδήματα με την παιχνιδιάρικη ποιότητα που χαρακτηρίζει το brand.

Ο Schwab πιστεύει ότι τα Wave Clogs θα είναι το μεγαλύτερο success story χάρη στον κομψό επαναπροσδιορισμό ενός στυλ παπουτσιού που δεν θεωρούταν πάντα επιθυμητό.

2

«Οι συνεργασίες μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά και να προωθούμε τα τεχνικά και τα όρια της φαντασίας μας», σημειώνει η Μαρτίνη για τη σημασία του να λειτουργείς έξω από τη ζώνη άνεσής σου. “Στους προηγούμενους ρόλους μου [σε οίκους όπως ο Louis Vuitton και ο Balenciaga], δούλευα πάντα ως μέρος μιας ομάδας και πραγματικά μου λείπουν αυτές τις μέρες. Πιστεύω ότι δύο δημιουργικά μυαλά είναι καλύτερα από ένα και πραγματικά απολαμβάνω τη διαδικασία”.

3

 

https://www.marieclaire.gr/

Μοιράσου το άρθρο!