Skip to main content
|

ΜΟ-ΤΟ KEY 2025: Το 8ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στη Λέσβο

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

ΜΟ-ΤΟ KEY 2025, 5 – 8 Μαΐου 2025
Ξεκίνησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου,

με τη συμμετοχή των Beste Yali, Emirhan Serin και Gökhan Şahin Alpay

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου παρουσιάζει για 8η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΜΟ-ΤΟ KEY", το οποίο θα διεξαχθεί από 5 έως 8 Μαΐου 2025 στη Λέσβο. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή σχολείων από τη Μυτιλήνη και την ευρύτερη περιοχή, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το AIMA (Ayvalık International Music Academy), την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, την Περιφερειακη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και- όπως κάθε χρόνο - το TONALi.

Το ΜΟ-ΤΟ KEY είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά και τους νέους στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης, προετοιμάζοντάς τους για τη διοργάνωση ενός πολιτιστικού γεγονότος. Από το 2017, το πρόγραμμα έχει γίνει θεμέλιος λίθος στην εκπαίδευση, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο στάδια:

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια
Στο πρώτο στάδιο, τα σχολεία που συμμετέχουν φιλοξενούν έναν διάσημο μουσικό, ο οποίος πραγματοποιεί συναυλία στο σχολείο. Ταυτόχρονα, μια ομάδα μαθητών, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους, αποκτά εμπειρία στη διοργάνωση και εκτέλεση μιας μουσικής παραγωγής.

Η Μεγάλη Συναυλία
Στο δεύτερο στάδιο, όλοι οι μουσικοί που φιλοξενήθηκαν από τα σχολεία συμμετέχουν σε μια εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου. Η συναυλία αυτή, η οποία διοργανώνεται από κοινού από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, αποτελεί μία επίδειξη της δημιουργικότητας και της συνεργασίας των νέων.

Φέτος, στο πλαίσιο του ΜΟ-ΤΟ KEY, θα επισκεφτούν τη Λέσβο σημαντικοί νέοι μουσικοί από την Τουρκία:

Emirhan Serin, βιολοντσέλο (3o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης)

Beste Yali, φλάουτο (Δημοτικό Σχολείο Μόριας)

Gökhan Şahin Alpay, βιολί (Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων)

Η καταληκτική συναυλία του ΜΟ-ΤΟ KEY θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025,στις 7.30μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης. Η συναυλία θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει την πρόοδο των μαθητών και να γιορτάσει τη μουσική δημιουργία σε ένα από τα πιο ιστορικά και πολιτιστικά σημεία του νησιού.

Όλο το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν από το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, προσφέροντας στους μαθητές και στην τοπική κοινότητα της Λέσβου τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό καλλιτεχνικό γεγονός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΜΟ-ΤΟ KEY, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβουwww.molyvosfestival.com.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις