Λήμνος

07/06/2013 - 17:24

Το «όχι» της Λήμνου ακούστηκε και στην Αθήνα ... τουλάχιστον στους δρόμους

 
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα φορείς και κάτοικοι της Λήμνου και της Ικαρίας, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας.
Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την αυτόνομη λειτουργία των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου και την επάρκεια των υπηρεσιών τους, ενώνοντας τις φωνές τους με τις ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, που πραγματοποιούν σήμερα απεργία.
 
Πραγματοποποιηθήκε  συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας των φορέων Λήμνου και Ικαρίας αλλά σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας) απουσίαζε.
 
Τελικά τις αντιπροσωπείες Ικαρίας και Λήμνου τις δέχθηκε ο Διευθυντής του γραφείου του Ανδρέα Λυκουρέντζου ο οποίος – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν δεσμεύτηκε απέναντι στα συγκεκριμένα αιτήματα των δύο αντιπροσωπειών, παραπέμποντας το ζήτημα στα όσα την περασμένη Δευτέρα  συζήτησε ο Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος με τους Δημάρχους Λήμνου και Ικαρίας και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, υποσχόμενος απλά, ημιαυτονομία των νοσοκομείων. 
 
Φρόντισε, όμως, να επισημάνει ότι η συνένωση των Νοσοκομείων είναι υποχρέωση των Μνημονίων και ότι ή απουσία των Υπουργών μπορεί να οφείλεται και σε συναντήσεις τους με την Τρόικα!
 Στη κινητοποίηση συμμετέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιάννης Ζερδελής και Σάμου Αγνή Καλογερή και ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ.
 
«Είναι ντροπή για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Υπουργό, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα, ένας απ’ αυτούς, να μην είναι παρόντες σήμερα στα γραφεία τους για να δεχθούν τις αντιπροσωπείες από την Ικαρία και τη Λήμνο όπως και τους Βουλευτές των νησιών, που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν και να τους δουν για το γνωστό πρόβλημα των νοσοκομείων», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και τις δύο Εκλογικές Περιφέρειες υπό την εποπτεία του. Και πρόσθεσε:
 
«Δεν είναι καθόλου τιμητικό να έχουν κάνει οι νησιώτες δεκαπέντε ώρες με το πλοίο για να έρθουν να εκθέσουν το αντικειμενικό πρόβλημα των νοσοκομείων των τόπων τους και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να την έχουν κοπανήσει όπως οι λαγοί».
 
 
Στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα ιδρύματα φροντίδας χρονίως πασχόντων, στην τοποθέτησή του ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατάρτισης μητρώου χρονίως πασχόντων και στην ανάγκη να εξετάσει το υπουργείο και να λάβει μέτρα, ώστε οι γιατροί που απασχολούνται με οποιοδήποτε τρόπο στα ιδρύματα αυτά, δημόσια και ιδιωτικά, να έχουν τις ειδικότητες σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών και τροφίμων.
 
Ο υπουργός δέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε να ζητήσει για το θέμα αυτό την γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ (Κεντρικό συμβούλιο Υγείας). Ευελπιστούμε η δέσμευσή του να μην έχει την τύχη άλλων υποσχέσεων που κατά καιρούς έχει δώσει στους πολίτες, αν και παραμένουμε απαισιόδοξοι, ιδιαιτέρως και μετά τη σημερινή του απουσία.
 
Για το θέμα αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση, έχει εξαντλήσει τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό της βουλής ενέργειες, καθώς και για άλλα θέματα υγείας που απασχολούν τους κατοίκους τη νησιωτικής Ελλάδας

Μοιράσου το άρθρο!