Μedia

15/02/2012 - 16:33

ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ στην τηλεόραση της ΕΤ3 - Κυριακή 19/2/2012

yle="text-align:justify;">Οι κουδουνάτοι με τις κουτσκούδες τους, τα ευζωνάκια και οι χοροί συνθέτουν την πολύχρωμη Μεσοτοπίτικη Αποκριά, στη Λέσβο. Κυριακή 19/2 στις 12 το μεσημέρι στην ΕΤ3. Ο Τόπος και το Τραγούδι του με τον Γιώργη Μελίκη.

Όλο το γύρισμα πραγματοποιήθηκε στο Μεσότοπο Λέσβου από τους χορευτές της Αναπτυξιακής Εταιρείας του χωριού αλλά και συγχωριανούς μας μερακλήδες..Το γύρισμα έγινε με τη συνεργασία και προτροπή του χοροδιδασκάλου του χορευτικού, Θύμιου Σαραντίδη και του αδερφού του, αναγνωρισμένης αξίας μουσικού, Βαγγέλη Σαραντίδη. Μπράβο σε όλους τους.

Μουσικές, γνωστοί και άγνωστοι χοροί και τραγούδια, λαϊκά δρώμενα και εθνογραφικές δράσεις απ' όλη την Ελλάδα και το μείζονα ελληνισμό θα παρουσιαστούν στο νέο κύκλο της εκπομπής «Ο τόπος και το τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη στην ΕΤ3, κάθε Κυριακή στις 12.00.

Η εκπομπή αναδεικνύει την Ελλάδα του σήμερα και του χθες, αναλλοίωτη μέσα στην ιστορική της διαδρομή, με τις αδαπάνητες δυνατότητές της να υπάρχει και να εντυπωσιάζει με εθνολογικές και λαογραφικές δράσεις, που ξεχωρίζουν στο χάρτη της βαλκανικής και ευρωπαϊκής κοινωνικής ανθρωπολογίας.

Μοιράσου το άρθρο!