Μedia

23/12/2015 - 11:10

Αδέσποτη ενημέρωση... από τη Λέσβο σε όλο τον κόσμο

Ε

δώ και αρκετές ημέρες στα sociαl media γνωρίζει μεγάλη επιτυχία μια φωτογραφία από καφέ στην προκυμαία Μυτιλήνης που δήθεν ανοίγει τα βράδια για τα αδέσποτα.

 
Η φωτογραφία θα ήταν ένα εξαιρετικό πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους....
 
Η ιστορία ξεκινάει όταν χρήστης του facebook ανέβασε στη σελίδα του μια φωτογραφία όπου αδέσποτα σκυλιά κάθονται στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χώρο καφέ στην προκυμαία Μυτιλήνης. Η φωτογραφία έχει ληφθεί νυχτερινές ώρες.  Από εκεί και πέρα ξεκινάει το "παραμύθι", ο μύθος...
 
τι λέει ο μύθος όπως αναρτήθηκε σε φιλοζωικές ιστοσελίδες: 
 
"Η καφετέρια  στη Μυτιλήνη μόλις οι πελάτες αποχωρήσουν ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής αφού εκεί βρίσκουν καταφύγιο τις νύχτες για να χορτάσουν ύπνο χωρίς να κρυώνουν."
 
 
 
Χθες τα ξημερώματα θέλοντας να κάνουμε μια αυτοψία δεν βρήκαμε κανένα αδέσποτο σκύλο στο συγκεκριμένο καφέ... και φυσικά όλα τα καφέ της προκυμαίας έχουν ανοιχτό τον εξωτερικό χώρο τους ... ΚΑΜΙΑ καφετέρια ΔΕΝ ανοίγει ειδκό χώρο για τα αδέσποτα!!
 
 
 
Το θέμα δυστυχώς απο χθες πήρε μεγαλύτερη διάσταση... κάνει καριέρα  και στο εξωτερικό. 
 
Διαβάζουμε στο huffingtonpost.gr:
 
"Όπως ανέφερε στην Independent, ο Αντώνης (ψευδώνυμο σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ) , ένας από τους σερβιτόρους του καφέ, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει από τον Ιούλιο. «Στην πόλη υπάρχουν πολλά σκυλιά. Όταν κλείνει το καφέ/μπαρ κάθε βράδυ, τα σκυλιά έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε πρόβλημα. Από τον Ιούλιο και κάθε βράδυ, υπάρχει και από έναν σκύλος σε κάθε καναπέ."
 
 
 
Επομένως για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
 
1. Κανένα καφέ της πόλης δεν ανοίγει για τα άδεσποτα
 
2. Οι εξωτερικοί χώροι στα περισσοτέρα καφέ της πόλης παραμένουν ανοιχτοί και μερικές φορές βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα της πόλης. 
 
3. Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η είσοδος ζώων απαγορεύεται πλην των σκύλων οδηγών (συνοδών τυφλών). Επομένως αν ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καφέ θέλησε με αυτό το τρόπο να κάνει διαφήμιση μάλλον έκανε κακή επιλογή.  
 

Μοιράσου το άρθρο!