Μedia

30/05/2012 - 13:33

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΠΗΝ για την παραδημοσιογραφία στη Λέσβο

ΕΣΗΕΠΗΝ                                                       ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΗΣΩΝ
Τμήμα Βορείου Αιγαίου    Μυτιλήνη 30 Μαΐου 2012

Σε ακραίο παροξυσμό έχει φθάσει στο φαινόμενο της παραδημοσιογραφίαςστην Λέσβο. Συνταξιούχοι και μη υπάλληλοι τραπεζών, ΔΕΚΟ,δημόσιοι υπάλληλοι και πολλοί άλλοι εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι, οικονομικοί αναλυτές και αναλαμβάνουν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις εκλογές της 6ης του Μάη.

Σε πολλές περιπτώσεις το κίνητρο δεν είναι η δημοσιότητα αλλά το πολιτικό «παραγοντιλίκι» και τα οικονομικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται από υποψηφίους και κόμματα. Μιλάμε για μαύρο πολιτικό χρήμα που κατά τα φαινόμενα ρέει άφθονο, αφού είναι ικανό να προσελκύσει τόσους πολλούς και ετερόκλητους θιασώτες.

Την ίδια όμως ώρα επαγγελματίες δημοσιογράφοι με εμπειρία και μεγάλη προϋπηρεσία βρίσκονται στην ανεργία. Κι αυτό γιατί οι «λειτουργοί» της παραδημοσιογραφίας συμφέρουν, αφού εκτός από το μαύρο πολιτικό χρήμα που ενθυλακώνουν δεν τηρούν καμία συλλογική σύμβαση εργασίας και καμία απολύτως διάταξη της εργατικής νομοθεσίας.

Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο η ΕΣΗΕΠΗΝ και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου δεν θα μείνουν άλλο απλοί θεατές. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση και να υπερασπιστούμε το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τη δουλειά μας.

Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές αρχές ΣΔΟΕ, ΔΟΥ Μυτιλήνης, ΙΚΑ, Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να παρέμβουν άμεσα.

Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση πριν αναγκαστικά προβούμε σε επώνυμες καταγγελίες. 

Μοιράσου το άρθρο!