Μedia

20/11/2013 - 16:18

Αναβλήθηκε η δίκη του Στρατή Μπαλάσκα

trong>Αναβλήθηκε η δική του δημοσιογράφου κ. Στρατή Μπαλάσκα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι την αναβολή ζήτησε ο καθηγητής κ.  Βασίλης Μακρυπούλιας!  Αυτός δηλαδή που υπέβαλε τη μήνυση ζήτησε και αναβολή !!!

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την Τετάρτη 27/11/2013

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μακρυπούλιας  είχε υποβάλει  χθες (19/11/2013) μήνυση για  «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου» στο κ. Μπαλάσκα και αμέσως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στο δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» κ. Μπαλάσκα  και για να προασπίσει την ελευθεροτυπία.

Αντίθετα η απουσία μαρτύρων από την πλευρά του κ. Μακρυπούλια τον οδήγησε να υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης!

 



 ΣΥΡΙΖΑ  Λέσβου
Ανησυχία από την παραπομπή σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου δημοσιογράφου μετά από κριτική που άσκησε σε φασιστικές απόψεις

 Με αφορμή την παραπομπή σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, η οποία ορίστηκε μετά από αναβολή για τις 27 Νοεμβρίου, του δημοσιογράφου της τοπικής εφημερίδας «Εμπρός» Στρατή Μπαλάσκα για δημοσίευμα στην εφημερίδα, στο οποίο ασκούσε κριτική σε απόψεις γνωστού για τις νεοναζιστικές απόψεις Γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης, μετά από μήνυση του τελευταίου, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έκανε το παρακάτω σχόλιο :

«Προκαλεί πραγματική ανησυχία η σπουδή με την οποία οδηγείται να δικαστεί στο αυτόφωτο πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική  από την τοπική εφημερίδα της Λέσβου «Εμπρός», στις ανιστόρητες απόψεις γνωστού γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης, ότι οι νεκροί του Πολυτεχνείου ήταν «ένας μύθος». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αντί να διερευνηθεί το βάσιμο των όσων αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος και να διερευνηθεί ο ρόλος του γυμνασιάρχη στο σχολείο και η επίδρασή του στη διάδοση φασιστικών ιδεών στους μαθητές, επιλέγεται να παραπέμπεται στο αυτόφωρο, όποιος τολμήσει να ασκήσει κριτική για τις φασιστικές απόψεις του γυμνασιάρχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δημοσιογράφο και ζητά την άμεση παύση της δίωξης».
 

 




Δήλωση Μιχάλη Τρεμόπουλου Εκπρόσωπου Τύπου Οικολόγων Πράσινων

Απαράδεκτη μήνυση από “εθνικοσοσιαλιστή” γυμνασιάρχη

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαρατάσσονται με τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα και το Σωματείο Εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου, ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και τον έλεγχο της ενημέρωσης και ζητούν να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του δημοσιογράφου.

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «αυτόφωρη» σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για δημοσίευμά του στην εφημερίδα «Εμπρός» που σχολιάζει τις δημοσιευμένες σε ιστολόγιο απόψεις γνωστού αυτοαποκαλούμενου «εθνικοσοσιαλιστή» γυμνασιάρχη, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη της Λέσβου και επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας διέταξε ΕΔΕ για τις προκλητικές θέσεις του.

 «Οι μηνύσεις ως εργαλείο προσπάθειας φίμωσης και εκφοβισμού της ελευθεροτυπίας δεν είναι αποδεκτές στη δημοκρατία. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται ως αντιπερισπασμός για συγκάλυψη ευθύνης και μάλιστα εκπαιδευτικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 



Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για δημοσίευμά του, μετά από μήνυση του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κ. Μακρυπούλια, ο οποίος θεώρησε το άρθρο ως «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας είναι γνωστός στην κοινωνία της Μυτιλήνης για τις εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις και με τη μήνυση αυτή προσπαθεί να τρομοκρατήσει το δημοσιογράφο για να μην ασκεί κριτική εναντίον του.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και ο έλεγχος της ενημέρωσης δε θα περάσουν. Το ΣΕΜΜΕΛ ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα. Ο κ. Μακρυπούλιας θα βρει αντιμέτωπους όχι μόνο το σύνολο των εργαζομένων στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και όλο το δημοκρατικό λαό της Λέσβου.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
 



Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου Στρατή Μπαλάσκα ο οποίος βρέθηκε να διώκεται με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από μήνυση Γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης.
Αφορμή αποτέλεσε ρεπορτάζ του συναδέλφου που στηλιτεύει τις νεοναζιστικές απόψεις του εκπαιδευτικού και αναφέρεται σε όσα αυτές έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία.
Πρόκειται για μια κατάφωρη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.
Οι φασιστικές αντιλήψεις τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου που επιχειρούν να επιβάλλουν λογικές λογοκρισίας θα πέσουν στο κενό.

 


Απαράδεκτη η δίωξη του Στρατή Μπαλάσκα 

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ενώνει τη φωνή   του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου, Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος βρέθηκε να διώκεται με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση Γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης.
  Αφορμή αποτέλεσε ρεπορτάζ του συναδέλφου που στηλιτεύει τις νεοναζιστικές απόψεις του εκπαιδευτικού και αναφέρεται σε όσα αυτές έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία.
  Πρόκειται για μια κατάφωρη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.
  Οι φασιστικές αντιλήψεις τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου που επιχειρούν να επιβάλλουν λογικές λογοκρισίας θα πέσουν στο κενό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ


 

Links:

http://www.emprosnet.gr/article/52179-prokalei-me-tin-anohi-tinon

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/editorial/editorial-tetarti-20-noemvrioy-2013

δημοσίευση 2010:

http://tvxs.gr/news/Μαθήματα... εθνικοσοσιαλισμού στη Μυτιλήνη


 

Μοιράσου το άρθρο!