Μedia

06/04/2011 - 00:19

Ανταπάντηση του εκδότη Γ. Κονδυλούδη στο Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ)

Δυστυχώς για το Σωματείο-φάντασμα του ΣΕΜΜΕΛ η χθεσινή απολογητική του απάντηση δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν από τους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”.

Η επίκληση καταστατικών “δικαιωμάτων” εν κρυπτώ αντικαταστάσεων και εκ των υστέρων “διευθετήσεων”, δεν μπορεί να καλύψει γεγονότα όπως ότι η (εμφανιζόμενη ακόμη ως) Πρόεδρος, μου δήλωσε προσωπικά (με μάρτυρα τρίτο πρόσωπο), το Σαββάτο 2/4/2011, όχι μόνο ότι έχει παραιτηθεί από 23/1/2011 από την Προεδρία του ΣΕΜΜΕΛ αλλά κι ότι είχε και πλήρη άγνοια του “πρωταπριλιάτικου” δελτίου τύπου που συνέταξε και κυκλοφόρησε μόνος του ο κ. Σκουντιανέλλης.

Την ίδια ώρα η επίκληση της δικαιολογίας ότι η συνεδρίαση για την αντικατάσταση της Προέδρου «δεν κατέστη δυνατό να συντελεστεί - επί 2.5 μήνες - εξαιτίας χρονοβόρων (!) προσωπικών υποχρεώσεων των μελών», μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Όσο για την φτηνή προσπάθεια να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων η υπογραφή «ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» λόγω… πίεσης χρόνου, τα σχόλια περιττεύουν. Όπως περιττεύουν και για την απεγνωσμένη προσπάθεια να διαψευστεί η ουσιαστική διάλυση του Σωματείου με ψευδείς ισχυρισμούς για “επανειλημμένες συναντήσεις με εργοδότες για επίδοση αιτημάτων” όταν είναι σε όλους γνωστό ότι ΟΥΔΕΜΙΑ τέτοια συνάντηση υπήρξε (και πως θα μπορούσε να υπάρξει άλλωστε…) αφού οι κάποτε “συνδικαλιστές – εργαζόμενοι” στα «Αιολικά Νέα», έγιναν οι “εργοδότες – εργαζόμενοι” στην κλεψίτυπη εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» και ουσιαστικά ανταγωνιστές των άλλων ιδιοκτητών ΜΜΕ στη Λέσβο.

Ο ισχυρισμός, επίσης, ότι το Σωματείο «αναβαθμίστηκε» με την εκλογή του κ. Σκουντιανέλλη ως αντιπροσώπου στο Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, συναγωνίζεται σε φαιδρότητα την αντίστοιχη… “αναβάθμισή” από την εκλογή κι άλλων αντιπροσώπων από Σωματεία-σφραγίδες στο ΠΕΚ (και όχι μόνο).

Το γεγονός, τέλος, ότι συνεχίζουν την υποστήριξη μιας ΑΤΙΜΙΑΣ χαρακτηρίζοντας «προσωπικές επιθέσεις» τα όσα καταλογίζω με στοιχεία, εν προκειμένου, στους κυρίους Κασκαρά, Αβράαμ και Σκουντιανέλλη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους χωρίς ηθικές αναστολές. Οι οποίοι προκαλούν την νοημοσύνη μας όταν λένε ότι «δεν έχουν να κρύψουν τίποτα από την κοινωνία της Μυτιλήνης», την ίδια ώρα που κρύβουν τα πάντα γύρω από τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξαν - σε καιρό οικονομικής κρίσης – για το κλείσιμο μιας υγιούς επιχείρησης που δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορία κλπ, και απασχολούσε πάνω από 20 εργαζόμενους, χωρίς να έχει καταγγελθεί ποτέ από οποιονδήποτε (κάθε άλλο…) για αντεργατική συμπεριφορά!Όμως το παραμύθι των “καημένων παιδιών” που απολύθηκαν αναίτια απ τον “ανάλγητο εργοδότη”, δεν θα το πιστεύουν σε λίγο ούτε… οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της “ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.ς”!

Ο  πρ. εκδότης των “Αιολικών Νέων” Γεώργιος Κονδυλούδης

Μοιράσου το άρθρο!