Χρόνος ανάγνωσης :
1'Ακυρες έκρινε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις απολύσεις στην ΕΡΤ, υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων, τοποθετώντάς τους στις θέσεις που κατείχαν προ της απόλυσης με τους ίδιους μισθούς.
Παρά την ανατροπή που επιφέρει η απόφαση, σημειώνεται ωστόσο ότι είναι πρωτόδικη και αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Δημοσίου.
Ως εκ τούτου, η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και θα κριθεί δευτεροβάθμια από το Εφετείο.
Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν οι δέκα απολυμένοι της ΕΡΤ, με την υπ΄αριθμόν 2732/14 απόφαση, που εξέδωσε, κρίνει άκυρες τις απολύσεις τους και υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων στις θέσεις που είχαν προ την απόλυση και με τους ίδιους μισθούς.
Ορίζει, επίσης, πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που το εναγόμενο Δημόσιο δεν εφαρμόζει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η απόφαση δεν έχει άμεσα εκτελεστό χαρακτήρα. Τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 9.000 - 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί, που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.
πηγή: www.imerisia.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ζωντανά σήμερα από το Μόλυβο - Τα θέματα της εκπομπής
Το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ολοκληρώνει την επίσκεψη στη Λέσβο από τον παραδοσιακό και γραφικό Μόλυβο...
«Όπου Υπάρχει Ελλάδα» σε απευθείας σύνδεση με τη μαγευτική Ερεσό
«ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ» Με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ...
«Όπου Υπάρχει Ελλάδα» - Ζωντανά σήμερα από την ξεχωριστή Μυτιλήνη - Σήμερα στις 14.45, στον ΣΚΑΪ
Στη Λέσβο ταξιδεύει το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» και σήμερα Τετάρτη 7 Μαΐου στις 14.45, η Ευλαμπία Ρέβη...
Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην ΕΡΤ
Ο παλμός του 69ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στην ΕΡΤ! Σε απευθείας σύνδεση με τη...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις