Μedia

11/01/2015 - 13:22

Αρβανίτης: Ο Σαμαράς είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί

yle="text-align: justify;">Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Δ. με την οποία ζητείται από τον ΣΥΡΙΖΑ η απομάκρυνση του από τη διεύθυνση του σταθμού του κόμματος, επειδή αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «μ@λ@κ@» έδωσε με ανακοίνωση του ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.  

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρει ότι με την ανακοίνωση της Ν.Δ. επιβεβαιώνεται πως «η είδηση στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό», ενώ σημειώνει ότι αυτός που θα έπρεπε να απολογείται είναι ο Σαμαράς «γιατί επιχείρησε την μικροκομματική αξιοποίηση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος και επειδή εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.    

Η ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη:   «Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία «η είδηση υπό διωγμό». Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.  

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L' express», παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε "C'est dur d'être aimé par des cons" αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου το ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους.  

Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου. Επισυνάπτουμε την συγκεκριμένη γελοιογραφία για να απαντήσει η κυρία Σπυράκη επί της ουσίας, όχι μόνο στην Γαλλική εφημερίδα, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες που την αναπαράγουν μαζικά.»  

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη Λαμία, σε εκδήλωση, ο κ. Αρβανίτης είπε με αφορμή σχόλιο γαλλικού περιοδικού για τον Πρωθυπουργό: "Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι...". Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα μερίδας των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία καυτηρίαζαν τη στάση και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το αιματοκύλισμα στο σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Μοιράσου το άρθρο!