Μedia

31/12/2013 - 11:18

Δεκάδες δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2013

style="text-align: justify;">Τουλάχιστον 70 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2013. Ανάμεσά τους και 29 που έχασαν τη ζωή τους καλύπτοντας τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ άλλοι δέκα σκοτώθηκαν στο Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων.
 
Ανάμεσα στους νεκρούς στη Συρία βρίσκονταν και πολίτες-δημοσιογράφοι που κατέγραφαν τις μάχες στις πόλεις όπου ζούσαν, καθώς και δημοσιογράφοι που εργάζονταν για μέσα ενημέρωσης είτε της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης. Κάποιοι από τους νεκρούς ήταν ανταποκριτές ξένου τύπου, όπως ο ρεπόρτερ του Al Jazeera, Μοχάμεντ αλ-Μεσάλμα που σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή.
 
Έξι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο, οι μισοί από αυτούς στη διάρκεια των επεισοδίων της 14ης Μαρτίου, οπότε οι ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που ζητούσαν την επιστροφή του Μοχάμεντ Μόρσι.
 
«Η Μέση Ανατολή έχει γίνει πεδίο θανάτου για τους δημοσιογράφους. Αν και ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εργασίας τους έχει μειωθεί σε κάποια μέρη του κόσμου, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και η ανανέωση των σεχταριστικών επιθέσεων στο Ιράκ έχει λάβει αγωνιώδεις διαστάσεις» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ρόμπερτ Μαχόνι, σε ανακοίνωσή του.
 
πηγή: www.thestival.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!