Μedia

04/11/2012 - 21:15

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

yle="text-align: justify; ">Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», την οποία εκδίδει ο «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», που συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» – δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί – μετά την κρίση και την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας. Η πολιτική και η κοινωνική συγκυρία καθιστούν επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε την παρουσία μιας ανεξάρτητης εφημερίδας.
Mια νέα, πραγματικά ανεξάρτητη εφημερίδα, που εκδίδεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτήν. Είναι πολυφωνική, σέβεται την ελευθεροτυπία, ενημερώνει σε βάθος, ερευνά ουσιαστικά και κρίνει αυστηρά, αλλά έντιμα, την εξουσία και κάθε διεκδικητή της και δείχνει το δρόμο για τη χειραφέτηση του κλάδου. Είναι η δική μας απάντηση στην κρίση.

Πρόκειται για ένα πείραμα της πρώτης και μόνης πραγματικά ανεξάρτητης, καθημερινής εφημερίδας, που απαντά στην πολύπλευρη κρίση των μέσων ενημέρωσης και δείχνει το δρόμο για την απελευθέρωση των εργαζομένων του κλάδου από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον οδήγησαν στην κρίση και την ανυποληψία.


To site της Εφημερίδας των Συντακτών: "ΕΦ. ΣΥΝ": http://www.efsyn.gr/

Μοιράσου το άρθρο!