Μedia

11/11/2011 - 21:53

Διακοπή μετάδοσης ΕΡΑ Αιγαίου σε Πλωμάρι και Λεπέτυμνο... τώρα θα ακούμε τούρκικους σταθμούς!

Μετά από καταγγελία που έγινε σε Πανελλαδικό επίπεδο η ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου με  εντολή της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου) αναγκάστηκε να διακόψει  τη μετάδοση του προγράμματός της στη θέση "Αγκαθερή" Πλωμαρίου και στη θέση Λεπέτυμνος στη Συκαμιά.Μάλιστα η ΕΡΑ πλήρωσε και πρόστιμο για κάθε παράνομο αναμεταδότη.

Η αλήθεια είναι ότι οι αναμεταδότες της ΕΡΑ ήταν παράνομοι. Και αυτό γιατί αυτές οι περιοχές δεν είναι κέντρα εκπομπής.  Όμως οι αρμόδιοι δεν έλαβαν υπόψη τη γεωγραφία του νησιού. Δεν είναι δυνατόν όλο το νησί  να καλύπτεται από το κέντρο εκπομπής στον Όλυμπο Αγιάσου.

Αξιοπερίεργο είναι ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί αλωνίζουν.... και από θέσεις εκπομπής και από ισχύ εκπομπής. Οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στην ΕΡΑ Αιγαίου!!!

Ενδιαφέρον έχει να μάθουμε και ποιος είναι αυτός που έκανε την καταγγελία για όλους τους αναμεταδότες της ΕΡΑ σε όλο το Αιγαίο;

  • Μήπως τους ενόχλησε η ανεξάρτητη φωνή της ΕΡΑ Αιγαίου;
  • Μήπως τους ενόχλησε το γεγονός ότι η ΕΡΑ Αιγαίου κάνει αναμετάδοση την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ;

Νόμιμη λύση με όλα όσα ισχύουν δεν υπάρχει.... στην Ελλάδα εφαρμόζουμε τους νόμους όταν το θυμηθούμε... Τώρα στην συχνότητα της ΕΡΑ Αιγαίου σε μεγάλο τμήμα του νησιού ακούμε Τουρκία!!!!

Να τονίσουμε και μια παράμετρο που ίσως δεν είναι γνωστή: η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την συμφωνία της EBU και ως εκ τούτου οι αναμεταδότες που βρίσκονται στα σύνορά της με την Ελλάδα δεν έχουν κανένα περιορισμό σε ισχύ! Αντίθετα η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τη συμφωνία της EBU και... τα κρατικά ραδιόφωνα να "σκεπάζονται"...

Μοιράσου το άρθρο!