Μedia

04/07/2023 - 13:34

Δημοσιογράφοι με 30 ευρώ την εβδομάδα

Τον οικονομικό στραγγαλισμό των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα και με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, οι συνάδελφοι έχουν εβδομαδιαίες αποδοχές εδώ και δύο μήνες έναντι μισθού ποσά που αρχίζουν από ... 30 ευρώ! Και αυτά όχι μέσω τραπεζικής κατάθεσης, με αποτέλεσμα να είναι όμηροι μιας απάνθρωπης εργοδοτικής τακτικής.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, επικαλούμενη μείωση του τζίρου της εταιρείας, επί χρόνια ακολουθεί παρόμοια τακτική, με στόχο να μηδενίσει το εργασιακό κόστος σε βάρος των εργαζόμενων. Και αυτό, παρότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί για μη καταβολή δεδουλευμένων και εφάπαξ, χωρίς όμως να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας είναι ανύπαρκτοι.

Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει τους συναδέλφους και την προσπάθεια της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, και καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς τους εργαζόμενους, και παράλληλα τα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας να κάνουν το καθήκον τους, φρενάροντας την πρωτοφανή αυτή εργοδοτική αυθαιρεσία.

Μοιράσου το άρθρο!