Μedia

04/11/2011 - 14:27

Δημοσκόπηση Lesvosnews για την καθαριότητα στο Δήμο Λέσβου

Τo Lesvosnews σας καλεί να απαντήσετε στο ερώτημα: Είστε υπέρ της ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτες που προωθεί η Δημοτική Αρχή;

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΩΣ 12-11-2011 Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του lesvosnews.net που επέλεξαν να ψηφίσουν. Μοναδική ψήφο: Block by cookie & IP address

Σχετικοί σύνδεσμοι για το θέμα:

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Λέσβου σε κόντρα με το Δήμαρχο Λέσβου…. και το νησί μας βρώμικο!!!!

Το Εργατικό Κέντρο ετοιμάζεται να κάνει “ντου” στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Ας μιλήσουμε για τους “συνδικαλιστο-πατέρες” της Λέσβου

Συμπαράσταση εργαζομένων Νοσοκομείου σε εργαζόμενους ΟΤΑ Λέσβου

Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Νοέμβρη με κρίσιμο θέμα την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Λέσβου στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας Επίσης διαβάστε το σημερινό (4-12-2011) δημοσίευμα του "ΕΜΠΡΟΣ"/ Π. Γιακουμή «Εμείς ασκούμε διοίκηση, όχι εκείνοι» «Δε θα ματαιώσουν την προσπάθεια για καθαρό νησί»

Αποφασισμένος να εφαρμόσει τη μελέτη που έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή για ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας σε όλη τη Λέσβο, με μόνες εξαιρέσεις τη Μυτιλήνη και τη Θερμή, εμφανίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος. Το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα και ήδη προκαλεί αντιδράσεις από το Σύλλογο ΟΤΑ Λέσβου και άλλα σωματεία, που εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις. Σε υψηλούς τόνους απάντησε, όμως, στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ο Δημήτρης Βουνάτσος, κάνοντας λόγο για «σκληροπυρηνική ηγεσία» και «παλαιομοδίτικο συνδικαλισμό», ενώ ξεκαθάρισε ότι καμμιά αντίδραση δε θα ματαιώσει την προσπάθεια για να δουν οι πολίτες καθαρή την πόλη τους. Τριγμούς, ωστόσο, στη δημοτική αρχή αναμένεται να προκαλέσει η αιχμηρή δήλωση στο «Ε» της αντιδημάρχου Τουρισμού, Ταξιαρχούλας Πνακά, η οποία ξεκαθαρίζει την αντίθεσή της στο σχέδιο του Δήμου για παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

«Πρόσω ολοταχώς» για παραχώρηση σε ιδιώτες του έργου της καθαριότητας και της αποκομιδής απορριμμάτων σε όλη τη Λέσβο προχωρά ο Δήμος Λέσβου. Το γεγονός αποκάλυψε μιλώντας χθες στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα τεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση εξαιρεί μόνο τη Μυτιλήνη και τη Θερμή που θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, λόγω του ότι, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Γιάννης Βατός - που θα παρουσιάσει την πρόταση του Δήμου -, διαθέτει οργανωμένη υπηρεσία. Από τη Μυτιλήνη, τώρα, η πρόταση περιλαμβάνει ειδικά τη Χρυσομαλλούσα και τα νότια χωριά της πόλης, τα οποία θ’ ανατεθούν σε ιδιώτες όπως και στο υπόλοιπο νησί, επειδή δεν αρκεί το προσωπικό της υπηρεσίας για ν’ αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των περιοχών αυτών.

Μοιράσου το άρθρο!