Μedia

10/08/2013 - 08:27

Εκπέμπει από τον Όλυμπο Αγιάσου η Δημόσια Τηλεόραση

yle="text-align: justify;">Με τη βοήθεια δύο τεχνικών και την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων οι πομποί  στον Όλυμπο Αγιάσου σταμάτησαν να μεταδίδουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και από χθες βράδυ μεταδίδουν το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Έτσι το νότιο τμήμα του νησιού που λαμβάνει σήμα από τον Όλυμπο Αγιάσου βλέπει πλέον το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το ίδιο θα συμβεί τις επόμενες μέρες και στη Μυτιλήνη.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιπολίες στο δρόμο που οδηγεί από το Αμπελικό στον Όλυμπο.

 

 Μάλιστα  από σήμερα ξεκινούν οι ζωντανές  μεταδόσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου από τη Μόσχα.

Επίσης κατέβασαν και τους πομπούς της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Προς το παρόν η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ εκπέμπει στους 103 στα FM με αρκετά προβλήματα.

 


 
Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ   (Πανελλήνια Ομοσπονδιά Ενώσεων Συντακτών)
 
Μπαράζ επιθέσεων από την κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο την οριστική φίμωση της φωνής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. «Ρίχνουν» τον ένα μετά τον άλλο  τους πομπούς από όπου αναμεταδίδεται αναλογικά το  πρόγραμμα της ΝΕΤ. Ξεκίνησαν από τα Στείρα Ευβοίας, προχώρησαν στο Βίτσι της Φλώρινας, ακολούθησε ο πομπός του Πηλίου και της Μυτιλήνης. Άραγε αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην πλήρη κάλυψη του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ; Ενοχλήθηκαν από την επαγγελματική επάρκεια των  εργαζομένων στην ΕΡΤ που με δημοσιογραφικά αμιγώς κριτήρια δίνουν την μάχη της ενημέρωσης;
 
  Ισχυρίζεται ο αρμόδιος Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ότι με τη σύμφωνη γνώμη της EBU θα αναμεταδώσει η «ΔΤ» τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που ξεκινά στις 10 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 18 στη Μόσχα. Μαθαίνουμε πως τα δικαιώματα όμως αυτά τα διαχειρίζεται η ιδιωτική σουηδική εταιρεία. Αλήθεια ποιος ψεύδεται; 
  Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργασιακούς εκπροσώπους στην ΕΡΤ, με επιστολή που απέστειλαν ρωτούν την ΕΒU εάν είναι εν γνώσει ή εν αγνοία της αυτά που γίνονται. Εάν αναγνωρίζει τελικά ως νόμιμο αυτό το μόρφωμα που λέγεται «ΔΤ»
  Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ο Πρόεδρος της Διεθνούς  Ομοσπονδίας  Δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου Γιάννης Ζερδελής μόλις πληροφορήθηκε την εισβολή στους πομπούς της ΕΡΑ Αιγαίου στον Όλυμπο της Αγιάσου, με αποτέλεσμα να σιγήσουν οι περισσότεροι από τους αναμεταδότες του σταθμού στα νησιά του Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν έχει όρια. Με μια μαφιόζικη και πέρα από κάθε νομιμότητα ενέργεια κάποιοι ιδιώτες, - με ποιανού άραγε τις πλάτες; - εισέβαλαν στο κλειδωμένο χώρο των πομπών της ΕΡΑ Αιγαίου, έσπασαν τις κλειδαριές και σαν τους κλέφτες, επεχείρησαν να αναμεταδώσουν μέσω των ίδιων πομπών το πρόγραμμα της πειρατικής "Δημόσιας Τηλεόρασης". Οι μάσκες πια έπεσαν. Η κυβέρνηση προσπαθεί με αυταρχισμό και καταστολή να πετύχει, ότι δεν κατάφερε δύο μήνες τώρα, με όσους άλλους τρόπους το επεχείρησε. Να κάμψει δηλαδή το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Αιγαίου, καθώς και το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από το σύνολο της κοινωνίας. Θεωρούμε πως η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου είτε ήταν ενήμερη για το συμβάν είτε όχι, έχει σοβαρές ευθύνες και οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ως ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και την ΕΡΑ Αιγαίου και δηλώνουμε πως ο αυταρχισμός τους δεν θα περάσει.»

 

Μοιράσου το άρθρο!