Μedia

01/04/2021 - 16:06

ΕΣΗΕΠΗΝ: Ακραία στοιχεία στοχοποιούν δημοσιογράφους στη Λέσβο - Να πάρουν θέση οι πολιτικοί παράγοντες του νησιού

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου- Νήσων καταδικάζει, για πολλοστή δυστυχώς φορά, τη συνεχιζόμενη χυδαία και επιθετική συμπεριφορά ακραίων στοιχείων στη Λέσβο που στρέφονται κατά επαγγελματιών δημοσιογράφων.

Οι συνάδελφοι στο νησί δέχονται από ετών προπηλακισμούς, εκφοβισμούς, απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, από κάποιους που έχουν αναγορευθεί σε τιμωρούς της όποιας διαφορετικής άποψης υπάρχει γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, που αναμφίβολα ταλανίζει την τοπική κοινωνία. 

Ακραία στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας της Λέσβου στοχοποιούν με κάθε τρόπο τους συναδέλφους, αρνούμενοι να αντιληφθούν ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου -ως υπηρέτη της ενημέρωσης, για λογαριασμό της κοινωνίας- δεν είναι να υπακούει, να υποτάσσεται, να υποκύπτει σε εκφοβισμούς και εν τέλει να σιωπά.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει περισσότερο, ακόμη και από την χυδαία συμπεριφορά των ακραίων, είναι η «αφωνία» μερίδας παραγόντων της Λέσβου που αρνούνται να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές. Τους φοβούνται ή τους καλύπτουν;

Καλούμε, έστω και τώρα, τους πολιτικούς παράγοντες της Λέσβου, βουλευτές, Περιφερειάρχη, δημάρχους να πάρουν σαφή θέση και να αναλάβουν δράση πριν κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Και καλούμε επίσης, τόσο την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να συνδράμουν στην φυσική προστασία των δημοσιογράφων και να συντρέξουν αποφασιστικά στο αίτημά μας να προστατευθεί το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία, προασπίζοντας, εν τέλει, την ίδια τη Δημοκρατία.

Μοιράσου το άρθρο!