Μedia

12/09/2019 - 13:24

H Pelagus Creative Web γράφει για το Lesvosnews.net

H ομάδα που βρίσκεται πίσω από τον επανασχεδιασμό και τη ριζική ανανέωση του Lesvosnews.net, η Pelagus Creative Web , με χθεσινή της δημοσίευση περιγράφει όσα έκανε για εμάς. Από την πλευρά μας για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ! Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες που αναλύει το παρακάτω άρθρο αυτό που έχει εξίσου μεγάλη σημασία είναι τα πρόσωπα που αποτελούν την Pelagus Creative Web. Δεν είναι απλά άριστοι επαγγελματίες αλλά έχουν ένα μοναδικό τρόπο να προσεγγίζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, να δίνουν λύσεις, να ακούνε τις απαιτήσεις του πελάτη, να έχουν συνέπεια και να τηρούν στο ακέραιο κάθε συμφωνία. Αναλυτικά το άρθρο από την Pelagus Creative Web

Περιγραφή έργου

Το Lesvosnews.net αποτελεί το Νο 1 ενημερωτικό news portal της Λέσβου. Ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2010 παρέχοντας καθημερινή ροή ειδήσεων για θέματα της Λέσβου και το ευρύτερο Βόρειο Αιγαίο. Με το ποσοστό των χρηστών που επισκέπτονται την σελίδα απο κινητά τηλέφωνα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας καινούριας σελίδας με σύγχρονο design και λειτουργικότητα. Μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να αναλάβουμε ένα τόσο μεγάλο έργο και μάλιστα στο Drupal 8!

Η προσέγγισή μας

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου website ξεκινά με μια αποτελεσματική διαδικασία σχεδιασμού και κατανόησης αναγκών.

Καθορισμός δομής

Καταγράψαμε τις παλιές θεματικές κατηγορίες των άρθρων και καθορίσαμε τη νέα δομή του site ώστε να είναι πιο κατανοητή στο χρήστη αλλά και στους content editors.

Λειτουργικό Design

Η εικαστική προσέγγιση μας είχε σαν στόχο την όσο το δυνατόν πιο λειτουργική χρήση και ευχάριστη ανάγνωση των άρθρων της σελίδας απο desktop, smartphone και tablet.

Μεταφορά Περιεχομένου

Η μεταφορά περιεχομένου από την προηγούμενη σελίδα ήταν ένα από τα σημαντικότερα αλλά και δυσκολότερα ζητήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Το περιεχόμενο έπρεπε να μεταφερθεί σωστά χωρίς να χαθεί τίποτα ή να γίνει corrupt πχ λόγω ασυμβατοτήτων, να αντιστοιχισθούν τα παλιά πεδία με τα νέα και να διατηρηθούν παράλληλα τα url των άρθρων και των κατηγοριών. Οι φωτογραφίες, τα gallery και τα επισυναπτόμενα αρχεία που υπήρχαν σε πολλά άρθρα έπρεπε επίσης να μεταφερθούν σωστά, με τελικό μας σκοπό τα άρθρα που μεταφέρθηκαν να μην έχουν να ζηλέψουν σε κάτι από αυτά που θα δημιουργηθούν μετα τη μεταφορά.

Τα bugs που είχε το drupal 8 στο κομμάτι του migration ήταν επίσης ένα σημαντικό εμπόδιο τα οποία μάλιστα διαφοροποιήθηκαν αρκετές φορές μέσα στο χρόνο υλοποίησης της σελίδας λόγω της εξέλιξης του ίδιου του drupal. Για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη έπρεπε η όλη διαδικασία του migration να μπορεί να αποτυπωθεί πλήρως σε κώδικα και να είναι επαναλήψιμη.

Ad placement Strategy

Φροντίσαμε να γίνει μια διαφορετική κατανομή των διαφημίσεων σε κάθε τύπο οθόνης ώστε να μην κουράζει τους αναγνώστες και παράλληλα να έχουμε αύξηση των εσόδων και καλύτερη λειτουργικότητα του συστήματος διαχείρισης των διαφημίσεων.

Hosting

Το Drupal 8 έχει πιο περίπλοκο και βαρύ κώδικα από το 7, αλλά προσφέρει και πιο προηγμένες τεχνικές caching ώστε να φαίνεται τελικά ταχύ στον επισκέπτη. Αυτές έπρεπε να παραμετροποιηθούν σωστά για τις ανάγκες της σελίδας και να γίνουν και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στους dedicated server μας. Η υψηλή ταχύτητα που πετύχαμε είχε σαν αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης για τον χρήστη αλλά και την βελτίωση του SEO της σελίδας μιας και το page load time όπως και η χρήση https λαμβάνονται υπόψη στη σειρά κατάταξης της Google.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ GOOGLE ANALYTICS

  • Διπλασιασμός αριθμού επισκεπτών
  • Αύξηση του χρόνου παραμονής κατα 20%
  • Μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης 20%

 

 

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

EMAIL

info@pelagus.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

22510 44992

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αναπαύσεως 10, Μυτιλήνη

https://www.pelagus.gr/project/lesvosnewsnet

Μοιράσου το άρθρο!