Μedia

15/02/2011 - 19:24

Χωρίς όρια

15/02/2011 ώρα 19:20

Εχει στα σκαριά άλλη μία κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Λάρισα εμπιστευτικό» αλλά και μια πρόταση για καινούργια σειρά που θα διαμορφωθεί από κάποιες παλιές ελληνικές ταινίες για την οποία αναμένει απάντηση.

Ο λόγος για τον Στράτο Μαρκίδη ο οποίος «επιστρέφει» στη μικρή οθόνη και τον ΑΝΤ1 έπειτα από περίπου μία διετία (το 2008 υπέγραψε την «Εξαφάνιση» ενώ μετά σκηνοθέτησε και 12 επεισόδια από το «Εχω ένα μυστικό») με ακόμα ένα ερωτικό δραματικό σίριαλ με τίτλο «Χωρίς όρια». Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει τελικά στις 4 Μαρτίου και θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 21.00. Τα γυρίσματα έγιναν πέρσι σε Λονδίνο, Μυτιλήνη, Αττική αλλά και σε ιδιωτικό νησί του Σαρωνικού με πρωταγωνιστές τους Αλκη Κούρκουλο, Τάσο Νούσια, Γιώργο Σίσκο, Φίλιππο Σοφιανό, Μελίνα Μποτέλη, Γιάννη Καρατζογιάννη, Τέτα Σαββάτη, Ειρήνη Μπαλτά, Τόνυ Δημητρίου, Νόνυ Ιωαννίδου κ.ά.

«Πρόκειται για μια περιπέτεια με σασπένς, μυστήριο, μια αταίριαστη φιλία, ένα θυελλώδη έρωτα» λέει ο Στράτος Μαρκίδης. «Θα μπορούσα να πω ότι ολόκληρη η σειρά είναι μία αναβίωση του γνωστού μύθου "Κάιν και Αβελ". Μια αμφίδρομη σχέση μίσους ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Αλκη Κούρκουλο και Τάσο Νούσια που εναλλάσσονται στους ρόλους του καλού και του κακού αδελφού. Ουσιαστικά η σειρά αφηγείται την ιστορία των δύο αυτών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και η μοίρα τούς ενώνει κατά πολύ περίεργο τρόπο. Από τη μία ένα λαϊκό παιδί, ένας ακτιβιστής, ιδεαλιστής, ρομαντικός, επαναστάτης και από την άλλη ένας γόνος πλούσιας οικογένειας που του μένει μια αυτοκρατορία την οποία έχει χτίσει ο πατέρας του και την ώρα που νομίζει ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού συναντιέται με τον ετεροθαλή αδελφό του με τον οποίο υποχρεώνεται να μοιραστεί την περιουσία».

Είναι μια καλή περίοδος για να βγει μια ελληνική σειρά;

«Νομίζω ναι γιατί φαίνεται ότι το έχει ανάγκη ο κόσμος. Υπάρχει παντελής έλλειψη ειδικά δραματικών σειρών. Τα περισσότερα καινούργια σίριαλ που βλέπουμε είναι τούρκικα. Οι διασκευές δεν κοστίζουν τόσο πολύ στον δικό μας χώρο αλλά όταν αγοράζονται έτοιμα προϊόντα όπως είναι τα τούρκικα, που είναι φθηνά, δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα. Ο κόσμος θέλει να δει δραματικές σειρές και καθώς δεν έχει τι άλλο να δει, βλέπει αυτά τα σίριαλ. Υπάρχουν ορισμένες καλές τουρκικές σειρές αλλά να μη γίνουμε και παράρτημα της τουρκικής τηλεόρασης (γέλια)».

Πώς βλέπετε την εικόνα που διαμορφώνεται στην ελληνική τηλεόραση την τελευταία τουλάχιστον διετία;

«Περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο και δεν πιστεύω πως θα υπάρξει επιστροφή στο τοπίο που είχαμε παλαιότερα. Η κρίση αυτή θα κρατήσει και έχει αγγίξει για τα καλά και την τηλεόραση. Χρειάζεται όμως η ελληνική σειρά γιατί θα τονώσει και το πρεστίζ των καναλιών και τη συνέχειά τους. Υπάρχει κόσμος που απομακρύνεται από την τηλεόραση γιατί δεν μπορεί να βρει κάτι καλό που να του αρέσει».

 

enet

Μοιράσου το άρθρο!