Μedia

03/01/2012 - 09:37

Hybrid Radio 95,7 και... Φίλιππος Πετρίδης στη Μυτιλήνη

yle="text-align:justify;">Aποκέντρωση τώρα. Το παλιό πολιτικό σύνθημα γίνεται πλέον πραγματικότητα. Ο Φίλιππος Πετρίδης μάλιστα είναι από τους πρώτους που το καταφέρνουν. Την... έκανε από Αθήνα, έφυγε για επαρχία και, συγκεκριμένα, για Μυτιλήνη. Εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί, στο Αγαίο, και αγόρασε ένα τοπικό ραδιόφωνο. 
Το Hybrid Radio 95,7. «Το hybrid radio 95,7 είναι ένα μουσικό ραδιόφωνο που απευθύνεται στους λάτρεις της καλής μουσικής ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χρώματος και κοινωνικής τάξης - θάλεγα και πεποιθήσεων αν δεν υπήρχαν φασίστες» μας αποκαλύπτει, ο ίδιος. «Το  μουσικό του "καλάθι" περιέχει jazz, rock, blues, pop ακόμη και κλασσική μουσική από ολόκληρο τον πλανήτη, δηλαδή και την Ελλάδα». 

Το Hybrid Radio 95,7 είναι ένας τοπικής εμβέλειας ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Μυτιλήνη. «Οι ακροατές» επισημαίνει ο Φίλιππος Πετρίδης,«ανάμεσα στα προσεκτικά επιλεγμένα τραγούδια μπορούν να ακούσουν ποίηση και λόγια σημαντικών ανθρώπων που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά και να ενημερωθούν με σαφήνεια εν συντομία στη διάρκεια της ημέρας. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες στη Μυτιλήνη και σε όλη την Λέσβο  θα φιλοξενούνται και θα προωθούνται με αγάπη και φροντίδα.  Η μουσική ενημέρωση φυσικά αποτελεί προτεραιότητα και οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούν ότι φρέσκο κυκλοφορεί, μαζί φυσικά με παλιά μουσικά κομμάτια που ποτέ δεν έχασαν την φρεσκάδα τους. Το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα, αυτό το μουσικό υβρίδιο να ακουστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου που θεωρώ ότι έχει ανάγκη τη φρεσκάδα της αύρας του Αιγαίου, όπως φυσικά πιστεύω ότι την έχει και το Ελληνικό ραδιόφωνο».

Ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός λειτουργεί από το 1994. Αλλά μέχρι τώρα έπαιζε, διαφορετικού είδους... μουσικές. Καταλαβαίνετε, τώρα. Όπως συμβαίνει και με πολλούς επαρχιακούς σταθμούς, άλλωστε. Τα πράγματα είναι ζόρικα εκτός Αθηνών, στα ερτζιανά. Εκεί όμως υπάρχουν πλέον πολλές ευκαιρίες, ραδιόφωνα που πωλούνται σε... σκοτωμένες τιμές.Εξευτελιστικές. Όσοι ενδιαφέρονται, ας το σκεφτούν. Χρειάζονται ριζοσπαστικές αποφάσεις μερικές φορές. Ας το τολμήσουν! Είναι προτιμότερο χίλες φορές να δοκιμάσεις την τύχη σου στην επαρχία από το να περιμένεις να σου προσφέρουν ένακακοπληρωμένο δίωρο σε έναν αθηναϊκό σταθμό που παίζει με playlist. 

«Το ραδιόφωνο έχει το "χάρισμα" να εξάπτει την φαντασία και να δημιουργεί διάθεση και επιθυμία για όνειρα και ένα καλύτερο αύριο» λέει, εν κατακλείδι, ο Φίλιππος Πετρίδης. «Αυτό λοιπόν που τείνει να ισοπεδωθεί, αυτό επιθυμώ και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να καλλιεργήσω, σε μία δύσκολη εποχή που προσπαθούν να μας βάλουν όλους στη μηχανή του κιμά».

  


Μακάρι ο Φίλιππος Πετρίδης να κερδίσει το στοίχημα. Η τελευταία "θητεία" του σε ραδιόφωνο της Αθήνας, ήταν το βραδινό 10-12 στον City 99,5.

--------------

πηγη άρθρου:

http://e-tetradio.gr/

Μοιράσου το άρθρο!