Μedia

13/01/2022 - 15:57

Η δημοσκόπηση που τρέχει στη Λέσβο και το περίεργο ερώτημα....

Δημοσκόπηση από γνωστή εταιρεία των Αθηνών "τρέχει" αυτές τις ημέρες στο νησί μας.

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση έχει ως βασικό άξονα το μεταναστευτικό και περιλαμβάνει μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη νέα δομή. Μάλιστα μερικές από τις ερωτήσεις είναι δομημένες ώστε να μην υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές ως απάντηση.   Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει και ερωτήσεις αξιολόγησης για πολιτικά πρόσωπα του Δήμου Μυτιλήνης, Δήμου Δυτικής Λέσβου  και της Περιφέρειας.

Εντύπωση προκαλεί η τελευταία ερώτηση της  δημοσκόπησης που αφορά τα ΜΜΕ της Λέσβου τα οποία επιλέγουν οι πολίτες για την ενημέρωσή τους.  Η ερώτηση αφορά μόνο ιστοσελίδες και ανάλογα με την απάντηση υπάρχει διευκρινιστική στοχευμένη ερώτηση  που προς το παρόν δεν έχει σημασία να αναφέρουμε το περιεχόμενό της.

Είναι άγνωστο ποιος είναι ο εντολέας αυτής της δημοσκόπησης και αν αυτή η δημοσκόπηση θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει εξελίξεις για το μεταναστευτικό ή να ευνοήσει διαφημιστικά κάποιο ΜΜΕ. 

Πάντως ο συνδυασμός δημοσκόπησης για το μεταναστευτικό με ερώτηση για ιστοσελίδες είναι περίεργος και σίγουρα έχει το ενδιαφέρον του.

Τέλος διευκρινίζουμε ότι η εταιρεία που τρέχει την συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι διαφορετική από την εταιρεία που είχε χρησιμοποιήσει η Περιφέρεια το 2021 στην έρευνά της για το μεταναστευτικό. 

Μοιράσου το άρθρο!