Μedia

24/08/2023 - 07:13

Η ντροπή της χρονιάς στην ΕΡΤ : Ευτύχημα ότι δεν πέθαναν Έλληνες αλλά 18 ταλαίπωροι μετανάστες

Την ώρα που ακροδεξιοί με επικίνδυνα ακραίες και ρατσιστικές θέσεις δηλητηριάζουν την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου στοχοποιώντας μετανάστες για τις πυρκαγιές και με περίσσια απανθρωπιά παρουσιάζουν περίπου ως «θεία δίκη» τον φρικτό θάνατο 18 ανθρώπων που αναζητούσαν καλύτερη ζωή, η κρατική τηλεόραση ρίχνει νερό στο μύλο τους.

Μια αδιανόητη και ανεπίτρεπτη αναφορά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ υπονόησε ότι όλες οι ζωές δεν έχουν την ίδια αξία. Ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού, άνθρωποι που η ζωή τους δεν είναι τόσο σημαντική όσο των Ελλήνων.

Η αναφορά της παρουσιάστριας του δελτίου της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά για τον απολογισμό των πύρινων μετώπων, ολοκληρώνεται με μια απαράδεκτη διατύπωση, στην οποία τόνισε πως «ευτυχώς» δεν έχουν πεθάνει άλλοι πέραν από τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Η κυρία Δουβαρά σημείωσε ότι είναι «ευτύχημα ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους», αγνοώντας προφανώς όλους τους κανόνες ανθρωπιάς -πρωτίστως- και δεοντολογία.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!