Μedia

30/01/2014 - 11:42

Ιστοσελίδα αποκλειστικά για τον καιρό της Μυτιλήνης

Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος έχοντας λειτουργήσει τον Μετεωρολογικό τους σταθμό  για 15 συνεχή χρόνια αναβάθμισαν τον εξοπλισμό τους και το λογισμικό δίνοντας τη δυνατότητα της ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο μέσω Internet. Έτσι πληκτρολογώντας www.meteomyt.gr μπορεί οποιοσδήποτε να δει την καταγραφή του καιρού της Μυτιλήνης και των φαινομένων με ενημέρωση κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Κάποιες από τις μετρήσεις είναι: Η τρέχουσα θερμοκρασία, ο ρυθμός μεταβολής της και σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, η αίσθηση της θερμοκρασίας, η μέγιστη και ελάχιστη της ημέρας και της προηγούμενης μέρας.

Η ένταση του ανέμου, η μέγιστη τιμή σε επίπεδο μέρας και η μέγιστη του μήνα. Η υγρασία και η τάση αύξησης ή μείωσής της. To σημείο Δρόσου. Η βαρομετρική πίεση και η τάση αύξησης ή μείωσής της. Το ύψος βροχής της μέρας, το σύνολο της προηγούμενης μέρας, το σύνολο του μήνα και του έτους. Το δείκτη ακτινοβολίας UV που έχει πλέον τόσο μεγάλη σημασία  για αποφυγή του καρκίνου του δέρματος. Την ηλιακή ισχύ. Την επικινδυνότητα πυρκαγιάς σε σχέση με τη θερμοκρασία, τον άνεμο και τη σχετική υγρασία. Για όλα δε τα παραπάνω εμφανίζονται διαγράμματα ημερήσια, μηνιαία και ετήσια.

Υπάρχουν 3 μορφές παρουσίασης των στοιχείων του σταθμού, σε 3 διαφορετικές ιστοσελίδες και ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει αυτή που θεωρεί αναγκαία. Η πρώτη εξ αυτών είναι δίγλωσση, η δεύτερη έχει δυνατότητα αλλαγής των μονάδων μέτρησης και δυνατότητα γραφημάτων και η τρίτη είναι πολύ συνοπτική.

Τέλος υπάρχει πρόγνωση καιρού για 14 ημέρες με αναλυτική επεξήγηση των θερμοκρασιών, των ανέμων και της θερμοκρασίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!