Μedia

23/03/2020 - 13:44

Καταγγελία Αρσένη για το θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα: Ήταν θύμα κοροναϊού;

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα. Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας επί σειρά ετών και μετέπειτα της «Εφημερίδας των Συντακτών», με τα ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Υποδομών, Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Δημοσίων Έργων, υπηρέτησε ακούραστα για δεκαετίες τη δημοσιογραφία.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Υπάρχει όμως μια σοβαρή  καταγγελία για τον θάνατο της δημοσιογράφου: 

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, σε σχέση με τον θάνατο της δημοσιουγράφου, Χαράς Τζαναβάρα. Μέσω της σελίδας του στο facebook ανέφερε, ότι «η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία».

«Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό;», ανέφερε ο βουλευτής, και περιγράφοντας την τραγική ιστορία, σημειώνει: «της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ».

«Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορονοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία».

Υπενθυμίζεται, ότι στο αποχαιρετιστήριο κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ακόμα δεν ξέρουμε ποιο πρόβλημα υγείας ήταν εκείνο που καθόρισε το τέλος».

 

https://tvxs.gr/

Μοιράσου το άρθρο!