Μedia

15/10/2011 - 19:00

Lesvoskitchen -Λεσβιακή Κουζίνα: μια νέα προσπάθεια στο διαδίκτυο που αξίζει...

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια στο διαδίκτυο με αντικείμενο την Λεσβιακή Κουζίνα. Μια προσπάθεια που θέλει την στήριξη μας.  Η Λεσβιακή Κουζίνα είναι ο πολιτισμός μας , είναι το  "ακριβό προϊόν" που μπορεί να συμβάλει στην Τουριστική Ανάπτυξη του νησιού μας.

Να πως περιγράφουν οι δημιουργοί του LesvosKitchen την όλη προσπάθεια:

Η Λέσβος φημίζεται για την τοπική της κουζίνα.Τα πιο φημισμένα πιάτα της λεσβιακής κουζίνας είναι: αρνάκι γεμιστό, σουτζουκάκια, κρεμμυδοντολμαδάκια, κολοκυθολούλουδα, κολοκυθοκεφτέδες, κρεμμυδόπιττες, γκιουζελμέδες, σπιτικά ζυμαρικά, καλαμαράκια γεμιστά κ.α.

To "Lesvoskitchen" δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους του τόπου μας που με αγάπη για την Λέσβο και την κουζίνα της έφτιαξαν μια σελίδα γεμάτη απο γεύσεις , αρώματα, ταβέρνες εκλεκτών παραδοσιακών εδεσμάτων, επισκέψιμα εργαστήρια παραγωγής και ένα μέσο διάδοσης της Λεσβιακής Κουζίνας απ άκρη σ άκρη!

Στα μελλοντικά τους σχέδια βρίσκονται αυτά της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας όπου θα προωθεί την Τοπική γαστρονομική παράδοση, Τα τοπικά προϊόντα , Τον πολιτισμό, Τον τουρισμό,Την διοργάνωση εκδηλώσεων με τοπικά Λεσβιακά προιόντα και διάφορες επιμορφωτικές δράσεις και εκδηλώσεις .

------------------------------------------

Προς το παρόν το LesvosKitchen "λειτουργεί" μόνο στο facebook

Το Lesvosnews.net θα στηρίζει την όλη προσπάθεια και θα προβάλει όλες τις δράσεις την νέας προσπάθειας. Καλή επιτυχία.

Μοιράσου το άρθρο!