Μedia

09/04/2012 - 11:46

Τo Lesvoskitchen.gr είναι γεγονός !!!

  Θερμές ευχές από Lesvosnews  και μπράβο στους συντελεστές του Lesvoskitchen
Ας γνωρίσουμε το Lesvoskitcen:

Τo Lesvοskitchen.gr αποτελείται από μία ομάδα ηλικιακά νέων ανθρώπων με μακρόχρονη ωστόσο επαγγελματική πορεία και εμπειρία σε διάφορες θέσεις στο γενικότερο χώρο των ΜΜΕ. Στόχος του εν λόγω portal είναι η από κοινού προσφορά στην ενίσχυση και διατήρηση στο έπακρο της ιδιαίτερα πλούσιας σε αξία και περιεχόμενο Λεσβιακής Γαστρονομίας.

Ο όρος αυτός αποτελεί στην ουσία ένα ηχηρό ατού του νησιού στο σύνολο, μιας και η μακρόχρονη ιστορία και κουλτούρα της Λέσβου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κουζίνα και όλα τα παράγωγα της. Φυσικά αποτελεί ύψιστη τιμή και υποχρέωση να διασωθούν από τις παρούσες νεότερες γενιές όσα οι προκάτοχοι και πρόγονοι δημιούργησαν ή κληρονόμησαν εξίσου από τους παλαιότερους.

Παραδοσιακές συνταγές οι οποίες κατέληξαν σε μας από στόμα σε στόμα ή από διηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων, μυστικά που αφορούν στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική και γενικώς σε πτυχές της καθημερινότητας με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της, ταξίδι σε ήθη, έθιμα και παραδόσεις με πυρήνα ξανά τη γαστρονομία αποτελούν μερικά από τα βασικά θέματα που θα εξυπηρετεί ο εν λόγω ιστότοπος. Παράλληλα δράσεις προώθησης των λεσβιακών προϊόντων, ειδήσεις από το χώρο της γαστρονομίας, αναλυτικές παρουσιάσεις εστιατορίων είναι μερικά ακόμη από τα επιμέρους θέματα με τα οποία θα ασχολείται η ομάδα του Lesvoskitchen.gr σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Σύνθημα μας η αγάπη προς τη μεσογειακή διατροφή και ειδικότερα το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πολύμορφο από πλευράς υλικών, γεύσεων και συνδυασμών πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η πλέον φημισμένη κουζίνα της νήσου Λέσβου. Οι άνθρωποι που αποτελούν τον βασικό πυρήνα αυτής της πλήρους γαστρονομικής-ταξιδιωτικής πύλης πληροφορίας (information portal), είναι ιδιαίτερα γνωστοί ο καθένας στον χώρο του, με μεγάλη εμπειρία, γνώση και προπαντός διάθεση . Πέραν των ανωτέρω το Lesvoskitchen.gr αποτελεί μια βάση πάνω στην οποία σύντομα θα στηριχτούν πολλά ακόμα επί μέρους πράγματα δίνοντας έτσι καινούρια διέξοδο σε μια αγορά που αναζητά απεγνωσμένα το καινούριο και το καινοτόμο.

Τo Lesvοskitchen.gr καλύπτει τις εξής θεματικές κατηγορίες:

  1. Παραδοσιακές συνταγές από όλη τη Λέσβο
  2. Παρουσιάσεις κρασιών και ποτών από όλο το νησί.
  3. Παρουσιάσεις και αφιερώματα σε ανθρώπους του χώρου όπως παραγωγοί προϊόντων, οινοπαραγωγοί, chef
  4. Τα συστατικά της διατροφής της Λέσβου & παραδόσεις και έθιμα του πολιτισμού της.
  5. Αναλυτικές παρουσιάσεις εστιατορίων
  6. Αφιερώματα και παρουσιάσεις εποχιακών, βιολογικών, παραδοσιακών προϊόντων & προτεινόμενοι συνδυασμοί φαγητών και κρασιών, ποτών
  7. Ταξιδιωτικές προτάσεις και αποδράσεις κ.α

Ελπίζουμε να έρθετε μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στην Λέσβο, στους ανθρώπους της και βέβαια στη κουζίνα της. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε. Τέλος αν μπορούσαμε να κλείσουμε με μια παρομοίωση, θα σας λέγαμε πως το Lesvοskitchen.gr φιλοδοξούμε να γίνει μια γερή, διαδραστική αλυσίδα που θα ενώσει μεταξύ τους αγοραστικό κοινό και καταστηματάρχες..

Σας προσκαλούμε να γίνετε και εσείς κρίκοι στην προσπάθεια και το όνειρο μας.

Μοιράσου το άρθρο!