Μedia

11/06/2013 - 08:01

Λουκέτο στην ΕΡΤ;

Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, αποφασίζεται από τους τρεις συγκυβερνώντες πολιτικούς αρχηγούς, το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο δημόσιος ενημερωτικός οργανισμός θα παραμείνει κλειστός για μια εβδομάδα και εν συνεχεία θα επαναλειτουργήσει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με 1.500 έως 1.700 εργαζόμενους, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω ΑΣΕΠ. Είναι άγνωστο αν αύριο η ΕΡΤ θα μεταδώσει εκπομπές.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως είναι προφανές ότι η ΕΡΤ πληρώνει από τους πρώτους την κυβερνητική δέσμευση για άμεσο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και απολύσεις. Όσο για το μελλοντικό καθεστώς της ΕΡΤ, η εταιρεία θα είναι μονομετοχική και ιδιοκτήτης της μίας και μοναδικής μετοχής της θα είναι το κράτος.
 
Από τη σύσκεψη των αρχηγών αναμένεται να προκύψει «πολεμικό» κλίμα, καθώς Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα ήθελαν επ’ ουδενί λόγω να χρεωθούν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ωστόσο, όπως εκτιμάται, το πρόβλημα θα διευθετηθεί με τον Σαμαρά να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη «απαλλάσσοντας», τρόπον τινά, τους εταίρους του από το πολιτικό «βάρος». Με τον τρόπο αυτόν θα επέλθει η συμφωνία των τριών, όπως προβλέπουν καλά ενημερωμένες πηγές.
 
Τυχόν έλλειψη απόφασης σήμερα πάντως δεν σημαίνει ότι η απόφαση θα αναβληθεί για πολύ...
 
Πηγή: topontiki.gr

Μοιράσου το άρθρο!