Μedia

18/07/2011 - 23:24

Μερική δικαίωση για την Αγγελική Χατζηδημητρίου

Την ενοχή των γιατρών Ρουμελιώτη, Μαλακού, Κάβουρα και του ιδιώτη φύλακα Παβίτσου πρότεινε η εισαγγελέας Εμμανουέλα Κετσιατζή, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στην υπόθεση του τραυματισμού της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Στην 3ωρη περίπου αγόρευσή της την περασμένη Παρασκευή, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα από τον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ, στα όσα ακολούθησαν στο νοσοκομείο Χίου έως και τη μεταφορά της παθούσης στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας. Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά του φύλακα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δεν επιτρεπόταν να ασκήσει σωματική βία στην Αγγελική Χατζηδημητρίου, επισημαίνοντας ότι το έργο των δημοσιογράφων αποτελεί μέγιστο κοινωνικοπολιτικό λειτούργημα, και ότι ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να έχει πρόσβαση σε κάθε πηγή πληροφορίας. Ελάφρυνε όμως τη θέση του φύλακα, καθώς άλλαξε το κατηγορητήριο από πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη. 

Σε ότι αφορά τους κατηγορούμενους γιατρούς, τόνισε ότι την κύρια ευθύνη κατά βαρύτητα φέρουν οι Ρουμελιώτης και Μαλακός που τους καταλόγισε αμέλεια και λανθασμένες κινήσεις που είχαν επιπτώσεις στην περαιτέρω εξέλιξη της υγείας της Αγγελικής και τέλος ο Κάβουρας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ενώ η εισήγησή της ήταν αθωωτική για τους Βλαττάκη, Χαλκιά και Γιαννούλο.

Η δίκη συνεχίστηκε με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Θοδωρή Θεοδωρόπουλου Ανθής Λω, που επιχειρηματολόγησαν και κατά της αλλαγής κατηγορητηρίου για τον ιδιώτη φύλακα, σημειώνοντας ότι αν δεν ήταν δόλος ήταν τουλάχιστον ενδεχόμενος δόλος και τονίζοντας το άρθρο του νόμου που επισημαίνει τις ευθύνες που είχε λόγω της υπηρεσίας του.  Η δίκη συνεχίσθηκε και σήμερα  από τις 11.30 το πρωί με τις αγορεύσεις των λοιπών συνηγόρων.

πηγη: ΕΡΑ

Μοιράσου το άρθρο!