Μedia

15/03/2012 - 14:37

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΜΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ "ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ"

yle="text-align:justify;">Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου χαιρετίζει πανηγυρικά τη δικαστική δικαίωση, και στο Εφετείο, των τέως μελών του διοικητικού του συμβουλίου και των απολυμένων συναδέλφων της πρώην ημερήσιας εφημερίδας «Αιολικά Νέα», από τις μηνύσεις που έκανε εναντίον τόσο στα μέλη του ΔΣ του Σωματείου όσο και στους πρώην εργαζόμενους του ο τότε ιδιοκτήτης των «Αιολικών Νέων» και νυν του «Συνηγόρου του Βορείου Αιγαίου», Γιώργος Κονδυλούδης.

Ως γνωστόν ο εκδότης μήνυσε τους απολυμένους για συκοφαντική δυσφήμιση διά τύπου επ' αφορμή φυλλαδίου που κυκλοφόρησε στη Μυτιλήνη λίγο μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο της εφημερίδας, που άφησε απροειδοποίητα χωρίς εργασία και πόρους 22 εργαζόμενους. Παράλληλα έφθασε στο σημείο να μηνύσει μέχρι και το ΣΕΜΜΕΛ για το ίδιο αδίκημα, κατηγορώντας ως δήθεν συκοφαντική την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε το Σωματείο μας για το λοκ-άουτ της εφημερίδας και για τις μετέπειτα απαξιωτικές για τους εργαζόμενους δημόσιες δηλώσεις του κ. Κονδυλούδη.

Η προσπάθεια του κ. Κονδυλούδη να επιβαρύνει τους απολυμένους με ποινικές ευθύνες, ούτως ώστε να υπαχθεί σε ειδική εξαίρεση του νόμου και να αποφύγει την καταβολή των νομίμων αποζημιώσεων και δεδουλευμένων αποδοχών έπεσε στο κενό.

Πρόκειται για μια δικαίωση που αποπνέει ελπίδα και αισιοδοξία, μια απόφαση που αποτελεί νίκη όλων των εργαζομένων της Λέσβου και δυναμώνει το Σωματείο μας στη διαρκή μάχη του ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, τις παραβιάσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου. Η νίκη αυτή, βέβαια, δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη στάση του πρώην εργοδότη που μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά την παύση λειτουργίας της εφημερίδας, δεν έχει καταβάλει καμία αποζημίωση στους εργαζόμενους αυτούς.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!