Μedia

12/03/2020 - 14:02

Ντροπή! Τον πέθαναν πριν πεθάνει...

Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων

Με αφορμή δημοσιεύματα που «προανήγγειλαν» τον θάνατο του ασθενούς που νοσηλευόταν στο ΠΠΝΠ, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα ως απαράδεκτα και επικίνδυνα.

Ο σεβασμός της ζωής του κάθε συνανθρώπου μας και ειδικώς ο αγώνας που δίνουν οι ασθενείς, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθιστά απαραίτητη και αυτονόητη τη μέγιστη προσοχή στην μετάδοση ειδήσεων που τους αφορούν.

Οποιαδήποτε αναφορά στην εξέλιξη της πορείας της υγείας τους, χωρίς την επίκληση επίσημων στοιχείων ή δηλώσεων αρμοδίων φορέων, αποτελεί βαρύτατη παράβαση των αρχών δεοντολογίας. Ως εκ τούτου αποτελεί πειθαρχικώς ελέγξιμη συμπεριφορά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί όλους να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ειδικώς αυτές τις στιγμές. Και απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην παρασύρονται από προσπάθειες εντυπωσιασμού, αλλά να ενημερώνονται μόνο από επαγγελματίες δημοσιογράφους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία στέκονται στο ύψος της ευθύνης, όπως επιβάλλουν αυτές οι δύσκολες ώρες.

 

Μοιράσου το άρθρο!