Μedia

29/08/2016 - 20:48

Οκτώ οι διεκδικητές για τις άδειες, εκτός ο Βρυώνης

Με ενστάσεις των εμπλεκομένων πλευρών ολοκληρώθηκε η τελική πρόβα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 
Με την αποδοχή της εγγυητικής επιστολής Καλογρίτσα, αλλά την απόρριψη αυτής του επιχειρηματία Βρυώνη, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί.
 
Οι ενστάσεις αφορούσαν:
 
Τον επιχειρηματία κ.Καλογρίτσα, που κατέθεσε την απαραίτητη εγγυητική επιστολή στις 15.40, δηλαδή αφού είχε εκπνεύσει η προθεσμία πρωτοκόλλησης του σχετικού εγγράφου. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των υπολοίπων καναλιών, που ζητούσαν να μην γίνει δεκτή η επιστολή Καλογρίτσα, ενώ ορισμένοι κατήγγειλαν πως είχε δοθεί εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά την εκπνοή της προθεσμίας. Για το θέμα κλήθηκε εκτάκτως να γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο κ.Γιάννης Ματζουράνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του κ.Ματζουράνη είναι να γίνει αποδεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα.
 
Τον επιχειρηματία κ.Βρυώνη ο οποίος παρουσίασε εγγυητική επιστολή από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, που είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων ζήτησαν από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή και να μην μετάσχει στον διαγωνισμό ο κ.Βρυώνης. 
 
Κάποιες πλευρές έθεσαν και θέμα για το πώς εξασφάλισε εγγυητική επιστολή ο κ.Αλαφούζος, τη στιγμή που έχει δεσμευτεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του, αλλά δεν συζητήθηκε καν αυτό το θέμα.
 
thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!