Μedia

07/09/2020 - 06:48

«Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο...αλλιώς έχει βιασμό»

Tο απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με έναν εκ των παικτών του Big Brother (προβολή από τον ΣΚΑΙ), τον Αντώνη Αλεξανδρίδη, να αναφέρει σε άλλους δύο άνδρες-συμπαίκτες του, ότι εάν δεν συνευρεθεί καθημερινά με γυναίκα, προχωρά σε βιασμό.

"Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο...αλλιώς έχει βιασμό" ακούγεται να λέει, ενώ κανείς από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση δεν φαίνεται να αντιδρά.

 

Αντιδράσεις

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε το απόσπασμα. Το χάσταγκ #cancelbigbrothergr, είναι πρώτο στα trends του Twitter, ενώ χορηγοί του τηλεπαιχνιδιού έχουν ανακοινώσει την άρση της υποστήριξής τους.

 

Το γεγονός σχολίασαν και άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο:

Για τα αδιανόητα περί βιασμών που ακούστηκαν στο τηλεοπτικό παιχνίδι Big Brother, παρενέβη μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, το βράδυ της Κυριακής.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι έχει ζητήσει παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τον διάλογο "με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη", όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως λέει, έχει επικοινωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό την άμεση αντίδραση του οποίου, τονίζει, ότι θεωρεί αυτονόητη.

----

«Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωση της αναφορικά με σχετικό σχόλιο «παίκτη» στην εκπομπή ριάλιτι «Big Brother».

 «Καμία ανοχή. Το ΕΣΡ έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει για να διακοπεί αυτή η χυδαιότητα», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

----

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Γυναίκες ως «σκεύη ηδονής», γυναίκες για χρήση, ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι ομως δεν είναι μόνο στην TV... Αίσχος!"

---

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ανάρτησή του κάνει λόγο για κουλτούρα βιασμού "σε prime time και με χορηγούς".

----

Αιχμηρή η ανάρτηση από τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη:

"ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΡΕ ΣΙΧΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! Κλείστε το bigbrother του βοθροκαναλου!!! Δεν θελουμε τέτοια «μόρφωση»,τέτοια σαπίλα να βρίσκει δημόσια έκφραση και να μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΡ Η ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ;;;;

ΥΓ 1.Εισαι ξένο σώμα από την Κρητη ,στερημένε ψευτομαγκα !

ΥΓ 2. Μην αναρωτιέστε ποιοι βασάνισαν, βίασαν, σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη.

Μην αναρωτιέστε ποιοι βασάνισαν και σκότωσαν το Βαγγέλη Γιακουμάκη. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!!"

---

up date

Παρελθόν από το Big Brother αποτελεί ο Αντώνης Αλεξανδρίδης. Ο παίκτης από την Κρήτη που προκάλεσε σάλο με όσα είπε με τους δυο δίδυμος του παιχνιδιού, Χρήστο και Παναγιώτη Βαρουξή, κάνοντας αναφορά σε βιασμό.

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος, με το θέμα να παίρνει όπως αναφέραμε και πολιτικές διαστάσεις. 

Μετά από όλα αυτά, αλλά και χορηγούς του Big Brother που δημοσιοποίησαν πως αποσύρονται από το παιχνίδι, η παραγωγή πήρε την απόφαση να διώξει τον Αντώνη Αλεξανδρίδη από το σπίτι. Στο δωμάτιο επικοινωνίας ανακοινώθηκε η απόφαση στον παίκτη που θέλοντας να δικαιολογηθεί είπε μεταξύ άλλων πως «δεν έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές στο σπίτι μου. Είμαι από μια οικογένεια με αρχές και αξίες. Δεν κατέβηκα από κανένα βουνό, έχω καταλάβει πως πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Αισθάνομαι ντροπή»…

 

Το βίντεο με το χυδαίο σχόλιο: 

Το βίντεο με την αποχώρηση - ανακοίνωση της απόφασης της παραγωγής στον παίκτη :

Μοιράσου το άρθρο!