Μedia

29/07/2011 - 10:44

Πόσο πραγματικά μεγάλο είναι το Mega;

Η απόφαση του διευθυντή του Mega Χρήστου Παναναγιωτόπουλου να ταυτοποιηθεί ο διαχειριστής του fimotro, ώστε να μπορεί να προχωρήσει τις αγωγές ζητώντας όχι τη δική του ηθική δικαίωση αλλά την οικονομική εξόντωση ενός (εκ των εκατοντάδων) δημοσιογράφου που αμφισβητεί το μοντέλο ειδήσεων του καναλιού της Μεσογείων, έφερε στο μυαλό πολλών πολιτικών το εξής ερώτημα: Πόσο μεγάλο κανάλι είναι πραγματικά το Mega;

Το ερώτημα προκλήθηκε επειδή πολλοί, με αφορμή και την μήνυση Παναγιωτόπουλου, διατείνονται ότι τα media ανεβοκατεβάζουν Κυβερνήσεις και επιβάλλουν τις επιλογές τους.

Αυτή την εποχή, το Mega βολοδέρνει στις ειδήσεις, κυρίως λόγω της φανατικής προσήλωσής του στο Μνημόνιο- ούτε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν τόσο φανατικός. Τα αποτελέσματα της στήριξης που δίνει, είναι εμφανή στις δημοσκοπήσεις: Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ασχέτου κόμματος, πιστεύει ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος- γράφουν λοιπόν το Mega στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

Παλιότερα το Mega είχε εμπλακεί με φανατισμό σε δύο κρίσιμες εσωκομματικές αναμετρήσεις: αυτές που ανέδειξαν στην ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην πρώτη εξ αυτών στήριξε με θρησκευτικό- θα έλεγα- φανατισμό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδωσε καν συνέντευξη στο Mega κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας και εξελέγη δια περιπάτου! Σημειώνουμε ότι... επικουρικά,  τον Ευ. Βενιζέλο στήριξαν και το Βήμα και το Έθνος. Στη δεύτερη, στήριξε με χέρια και πόδια τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς να εκλεγεί πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή.

Το Mega πλέον, πολλοί το βλέπουν όχι για να ενημερωθούν πραγματικά, αλλά για να «ακούσουν» πίσω από τα λόγια. Όπως ακριβώς διάβαζαν προ ετών το Βήμα, για να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές. Μιλάμε για το ημερήσιο Βήμα, αυτό που έκλεισε...

newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!