Μedia

25/09/2018 - 18:09

«Προσφυγική - μεταναστευτική κρίση και δημοσιογραφία. Ρατσιστικός λόγος και ρατσιστική βία, η περίπτωση της Λέσβου».

Παρέμβαση στο ζήτημα της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης  και στο ρόλο των δημοσιογράφων, πραγματοποιεί η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στη Μυτιλήνη.
Θέμα  της εκδήλωσης είναι η «Προσφυγική - μεταναστευτική κρίση και δημοσιογραφία. Ρατσιστικός λόγος και ρατσιστική βία, η περίπτωση της Λέσβου».

Η εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε αυτήν θα παραστούν η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης και ο Α΄Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) Τάσος Φωκιανίδης. Συντονιστής ο εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ, στο Βόρειο Αιγαίο Νίκος Μανάβης.
Στη συζήτηση και το διάλογο που θα ακολουθήσει μετά τις εισηγήσεις, θα επισημανθεί η σημαντική συμβολή των δημοσιογράφων της Περιφέρειας  σε ό,τι αφορά την αντικειμενική έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση  της κοινής γνώμης γύρω από το σοβαρό κοινωνικοπολιτικό αλλά και οικονομικό ζήτημα, χωρίς ακρότητες και βίαιες προσεγγίσεις.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!