Μedia

05/04/2015 - 11:49

Πρόβα τζενεράλε η σύγκρουση για το «ενοίκιο» συχνοτήτων

style="text-align: justify;">Ο πόλεμος κυβέρνησης – καναλαρχών θα κριθεί στις αδειοδοτήσεις
 
Παρά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, έστω και «ανεπίσημα» από την πλευρά της κυβέρνησης, για το «ενοίκιο» που οφείλουν οι καναλάρχες και την απάντηση της ΕΙΤΗΣΕΕ που ακολούθησε ότι το ποσό το οποίο ζητά η πολιτεία στην πραγματικότητα έχει καταβληθεί λόγω συμψηφισμού από την προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων… Καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει πρόθεση σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να τραβήξει το σχοινί στα άκρα!
 
Με άλλα λόγια, οι κανάλαρχες είναι έτοιμοι και κυρίως έχουν διάθεση να καταβάλουν στο δημόσιο ό,τι ποσά οφείλουν, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουν πίσω στο θέμα των διαφημίσεων που τους υποχρεώνει η νομοθεσία να μεταδίδουν ως αντάλλαγμα στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων.
 
Αντίστοιχα η κυβέρνηση παρά τα πολεμοχαρή δημοσιεύματα του Τύπου ότι ζητά περίπου 24 εκ. ευρώ από τους καναλάρχες για τη χρήση των συχνοτήτων (από το 2010 και μετά) θα ακολουθήσει μετριοπαθή τακτική… Διότι μιλάμε για ψηφιακή εποχή, αλλά και επειδή αν επέμενε γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα προσβαλλόταν σε οποιοδήποτε δικαστήριο, δεδομένου ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε, παραδοσιακά μεταδίδουν – αλλά και έχουν μεταδώσει το επίμαχο διάστημα – τα μηνύματα των κομμάτων, ακολουθώντας τη νομοθεσία.
 
Ως εκ τούτου η χαμηλής έντασης σύγκρουση κυβέρνησης – καναλαρχών που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ώρα, οδηγείται σε εκτόνωση και σύντομα θα κοπάσει… Έχοντας όμως χαρακτηριστικά πρόβας τζενεράλε, όλο αυτό που είδαμε, για τη μεγάλη και αληθινή μάχη που θα δοθεί όταν έρθει η ώρα της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Σε αυτό το πεδίο θα κριθεί ο πόλεμος, για αυτό και η σύγκρουση θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως. Δεδομένου ότι ο χάρτης των media θα αλλάξει ριζικά, με παραδοσιακούς παίκτες να τίθενται εκτός παιχνιδιού και νέους (εντός και εκτός Ελλάδας) να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο!
 
 
πηγή: www.enimerosi24.gr

Μοιράσου το άρθρο!